Ponta isi asuma ordonanta alesilor traseisti si da primarilor 45 de zile sa-si aleaga un partid

Premierul Victor Ponta a declarat joi, in deschiderea sedintei de Guvern, ca isi va asuma ordonanta de urgenta care va permite migratia alesilor locali la alte partide, precizand ca acestia vor avea la dispozitie 45 de zile sa-si aleaga o culoare politica.

Desi opozitia a criticat vehement aceasta ordonanta si a sesizat ambasadele tarilor din UE si SUA, guvernul Ponta a decis sa adopte acest act guvernamental. La reactia opozitiei se adauga criticile societatii civile si ingrijorarea exprimata de Ambasada SUA la Bucuresti.

Citeste si: ACL VA ACTIONA IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI VA CERE SESIZAREA CURTII CONSTITUTIONALE

Victor Ponta a declarat ca astfel se va face “un pic de dreptate” si a anuntat ca alesii locali vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a se hotari din ce partid vor sa faca parte, nu 10 zile asa cum era prevazut in textul initial al ordonantei, dat publicitatii in urma cu doua zile.

“Trebuie sa deblocam activitatea administratiei locale si sa facem si un pic de dreptate. Toti primarii din 2012 au fost alesi cu USL, avandu-i alaturi pe Ponta si Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga si Iohannis. 45 de zile, cum a fost legea inainte, pot fi independenti sau in ce partid vor ei”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta a mai spus ca varianta finala a textului ordonantei de urgenta va fi prezentata public de vicepremierul Liviu Dragnea dupa incheierea sedintei de guvern.

Citeste si: DOCUMENT. Ce prevede OUG pentru reglementarea unor masuri privind functionarea administratiei publice locale