PONTA la CEx: Daca exista SPRIJINUL pentru asa ceva, sunt gata sa continui sa ma BAT pana la capat

Presedintele PSD, premierul VICTOR PONTA, a declarat luni, in deschiderea reuniunii Comitetului Executiv National al partidului, ca are credinta ca actuala coalitie de guvernare isi doreste ca Romania sa fie o tara in care Executivul este schimbat pe cale democratica si constitutionala si nu prin lovitura de stat, informeaza Agerpres. 

“Noi am discutat ieri, doar liderii coalitiei, dar cred ca era normal sa discutam cu toti cei prezenti, daca exista in continuare foarte clar, si eu cred ca exista, dorinta de a continua o guvernare buna si de a spune un lucru foarte clar: vrem sa traim intr-o tara in care guvernele nu se schimba decat pe cale legala si constitutionala, adica prin alegeri sau prin vot in Parlament. Nu prin actiunea unui procuror, nu prin alte metode, care reprezinta lovitura de stat daca s-ar aplica, ci doar prin metodele constitutionale. Daca exista sprijinul pentru asa ceva, sunt gata sa continui sa ma bat, alaturi de dumneavoastra, pana la capat”, a afirmat Ponta.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a fost AUDIAT in cadrul COMISIEI JURIDICE: PONTA: Deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror. UPDATE

El a adaugat ca, in opinia sa, in Parlament actuala coalitie de guvernare detine in continuare majoritatea.

“De altfel, vineri avem motiunea de cenzura si cred ca atunci se va vedea daca exista alta majoritate. E foarte clar ca nu exista. Noi, toti cei prezenti aici, avem obligatia sa sprijinim o Justitie independenta si avem si obligatia sa indreptam acolo unde sunt probleme de abuzuri si e vorba de cetatenii tarii, nu de noi. Noi, alegandu-ne viata politica, ne-am ales si riscurile de rigoare. E vorba de cetateni simpli care nu au puterea si avantajul pe care il am eu acum de a vorbi in fata atator oameni puternici care stiu ce inseamna batalia”, a spus premierul.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a fost asociat cu DAN SOVA. FOTO DOCUMENT

Sursa foto www.realitatea.net