PONTA, la CHISINAU: Am mai putine ASTEPTARI de la SUMMITUL de la RIGA si mai multe de la RELATIA BILATERALA

PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, REPUBLICA MOLDOVA, VIZITA, INTERVIU, ASTEPTARI, SUMMIT, PARTENERIAT ESTIC, RIGA, RELATIE BILATERALA, CHISINAU BUCURESTI

Premierul roman, VICTOR PONTA, aflat joi in vizita in Republica Moldova a declarat, intr-un interviu pentru Radio Chisinau, ca are mai putine asteptari de la summitului Parteneriatului Estic, care se desfasoara in aceste zile la Riga, si mai multe de la relatia bilaterala Chisinau-Bucuresti.

”Nu am asteptari foarte mari, ca sa fiu foarte sincer. Exista, categoric, o ezitare, o prudenta pe plan european. Eu am mari asteptari de la proiectele noastre directe, unele pe care le-am implementat, altele pe care le avem in continuare, faptul ca Romania a devenit principalul partener economic al Moldovei, faptul ca pentru prima data am trecut pe primul loc in opinia publica, ca fiind tara care sprijina cel mai mult Moldova, faptul ca oamenii pot sa mearga sa vada o gradinita facuta cu bani din Romania, un microbuz, un muzeu, aici o sa avem gaz sau energie electrica din Romania, mai ieftina decat cea pe care o avem acum. Eu cred foarte mult in partea aceasta practica si a vietii de zi cu zi si obiectivul meu fundamental ca prim-ministru acesta a fost si va ramane”, a declarat Victor Ponta.

CITESTE SI: Premierii PONTA si GABURICI au semnat, la Chisinau, un MEMORANDUM in domeniul ENERGIEI si GAZELOR

seful guvernului de la Bucuresti a adaugat ca in relatiile economice dintre Romania si Republica Moldova se observa o crestere importanta, dar ca ‘se poate mult mai mult’. ”Anul trecut am avut o relatie exceptionala cu guvernul condus de domnul Leanca (Iurie Leanca, fostul premier, n.red). inceputul anului a fost perioada de instabilitate politica, insa am discutat cu noul prim-ministru (Chiril Gaburici, n.red), ne-am intalnit si in alt context, am venit aici, la Chisinau, ca sa spun foarte clar ca sprijinim guvernul Moldovei. Pe proiecte foarte concrete de energie, companii romanesti care vin aici, avem proiecte care se apropie de un miliard de euro, ceea ce este foarte mult si pentru Romania, si pentru Moldova. Trebuie doar sa le implementam”, a afirmat Victor Ponta in interviul pentru Radio Chisinau.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA se intalneste, joi la Chisinau, cu premierul Republicii Moldova

in cadrul vizitei sale, premierul Victor Ponta a semnat cu omologul sau din Republica Moldova, Chiril Gaburici, un memorandum de intelegere cu privire la mai multe proiecte de interconectare energetica intre cele doua maluri ale Prutului, inclusiv gazoductul Iasi-Ungheni care ar urma sa fie extins pana la Chisinau, precum si constructia unor linii de inalta tensiune care sa uneasca retelele electrice din cele doua state.

Sursa foto www.caleaeuropeana.ro