Ponta, la Comandamentul de Urgenta: Nu a patit niciun om nimic. In Gorj e un dig de 40 de ani de care trebuie sa avem grija

Ponta, la Comandamentul de Urgenta: Nu a patit niciun om nimic. In Gorj e un dig de 40 de ani de care trebuie sa avem grija

Premierul Victor Ponta a facut apel, in cadrul Comandamentului pentru Situatii de Urgenta din Dolj reunit marti dupa-amiaza, sa nu se creeze panica in zonele afectate de inundatii, deoarece nicio persoana nu a patit nimic, masura de evacuare a unor persoane din unele zone fiind luata in scop preventiv.

Ponta a plecat marti dupa-amiaza in judetul Gorj, insotit de vicepremierul Liviu Dragnea.

“Vreau insa sa fac un apel. In primul rand sa mobilizam toate fortele acolo unde este nevoie, dar sa oprim panicarea. Am vorbit cu prefectul de Gorj acum un minut. Este acolo cu seful ISU, cu toate fortele necesare. Nu a patit niciun om nimic. Este vorba despre un dig de 40 de ani, de care trebuie sa avem grija, sa vedem ce se intampla cu el si sa prevenim orice fel de situatie pentru populatia din zona, dar nu vreau sa bagam panica in oameni pentru ca avem nevoie in acest moment sa fim organizati si sa fim rationali”, a declarat Ponta la Comandamentul pentru Situatii de Urgenta Dolj.

Citeste si: Inundatii in Romania, s-a instituit Cod Rosu in mai multe rauri

Premierul Ponta l-a intrebat pe secretarul de stat Raed Arafat care este situatia in privinta oamenilor din zonele afectate, iar Arafat a inceput prin a prezenta situatia localnicilor evacuati, moment in care premierul a intervenit pentru a sublinia ca este vorba despre evacuari preventive.

“Evacuare preventiva, domnu’ secretar de stat! Ca e o realitate pe teren si nu as vrea sa existe alta realitate pe ecrane. Evacuare preventiva in sensul in care sa fim atenti sa nu se intample ceva cu acel dig. I-am rugat, unii oameni au fost de acord de bunavoie, altii n-au prea fost de acord. Dar tot au inteles, pana la urma, ca nu pot sta acolo in pericol daca Doamne fereste se intampla ceva”, a spus Ponta, adaugand ca la ora actuala “nu este niciun om in pericol, nu si-a pierdut niciunul viata si ca nu exista nimic de acest gen”.

Victor Ponta a anuntat ca in cursul dupa-amiezii de marti va merge la Bengesti, in judetul Gorj, grav afectat de o viitura, localitate aflata langa comuna Baia de Fier, unde premierul are domiciliul.

Ponta se afla la Craiova, unde conduce Comandamentul pentru Situatii de Urgenta organizat la Prefectura judetului Dolj, unde cu o zi in urma mai multe localitati au fost afectate de inundatii.

Citeste si: INUNDATII Gorj: Zeci de persoane din Novaci, evacuate din cauza unei viituri de peste trei metri

In cursul serii de marti, tot la Craiova, este programata reuniunea Consiliului National al PSD, la care premierul Victor Ponta urmeaza sa-si anunte candidatura la Presedintie.

Orasul Novaci, din judetul Gorj, a fost lovit de o viitura puternica de peste trei metri, care a rupt diguri si maluri de protectie, inundand strazi si gospodarii si amenintand casele oamenilor, astfel ca autoritatile din zona au luat decizia evacuarii a peste 70 de gospodarii.

Raul Gilort a depasit cota de inundatie si a iesit din matca in urma precipitatiilor abundente din ultimele trei zile, in zona fiind instituita starea de alerta.

Hidrologii au emis o avertizare de cod rosu de inundatii pe raurile Gilort, Lotru, cursul superior al Oltetului si afluentul sau Cerna, din judetele Gorj si Valcea, valabila marti de la 14.15 pana la 23.00.