PONTA la CONSILIUL CONCURENTEI: Spre deosebire de alte institutii de control nu mergeti pe o cale militieneasca

CONSILIUL CONCURENTEI este una din institutiile in care stabilitatea este in favoarea performantei si, spre deosebire de alte institutii de control, nu merge pe o “cale militieneasca” in activitatea pe care o desfasoara, a declarat joi premierul VICTOR PONTA.

“Institutia pe care o conduceti si pe care o reprezentati are, deja, un rol important in structura institutionala din Romania si in modul in care legislatia europeana este aplicata in Romania. Din acest punct de vedere, da, am colaborat foarte bine. Ma bucur ca am asigurat stabilitatea conducerii si va urez succes si dumneavoastra si domnului vicepresedinte. E una din institutiile in care stabilitatea chiar este in favoarea performantei”, a afirmat premierul in discursul tinut la lansarea raportului de activitate a CONSILIULUI CONCURENTEI pe 2014.

CITESTE SI: RAPORTUL de ACTIVITATE al CONSILIULUI CONCURENTEI pentru anul 2014 

VICTOR PONTA a subliniat ca, spre deosebire de alte institutii de control din Romania, CONSILIUL CONCURENTEI nu a urmat o tendinta de a activa intr-un stil “militienesc”. “Vreau sa apreciez in mod special ca, desi e o institutie de control si preventie si mi-a placut faptul ca ati pus accentul pe preventie, nu ati urmat tendinta altor institutii din Romania de a merge pe o cale militieneasca. Nu dau nume sau nu precizez la cine ma refer, pentru ca unii sunt in sala si stiu. Si in discutiile informale le spun institutiile Republicii Socialiste Romania, pentru ca s-au intors anumite practici. Din punctul acesta de vedere, CONSILIUL CONCURENTEI ma bucur ca nu face acest lucru. Am vazut controale care sunt in sens modern si in sens european, am vazut masuri in acelasi sens si, din punctul acesta de vedere nu pot decat sa va felicit si sa va incurajez”, a declarat premierul.

VICTOR PONTA a adaugat, in context, ca singura sansa de dezvoltare a Romaniei este sa aiba o economie competitiva.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Vreau ca pana la 1 mai sa avem adoptat actul normativ privind FLEXIBILIZAREA CONTROALELOR ANAF

“Dupa ce suntem o economie competitiva, ca orice social-democrat, imi doresc sa si distribuim, dar suntem extrem de convins de la inceput ca nu poti sa redistribui ceva ce nu ai. Ca nu incepi cu redistribuirea, incepi cu competitivitatea, si ca traim intr-o Europa si o lume deschisa in care o economie competitiva ne asigura dupa aceea resursele pentru un echilibru social de care, din punctul meu de vedere, fiecare tara are nevoie. Deci, daca incepem cu competitivitatea, si aici CONSILIUL CONCURENTEI are un rol esential, dupa aceea avem si bani pentru masurile sociale, infrastructura, tot ceea ce trebuie ca o tara sa fie moderna”, a declarat premierul VICTOR PONTA.

El a apreciat colaborarea foarte buna cu CONSILIUL CONCURENTEI pe tema legislatiei privind concurenta, punctand ca actul normativ adoptat de Guvern in acest sens a fost o ordonanta de urgenta. Intrebat la plecarea de la eveniment la ce institutii care ar actiona militieneste a dorit sa se refere, Ponta a evitat sa raspunda, infirmand ca ar fi vorba despre DNA sau DIICOT. “La control (m-am referit — n.r.). Nu se ocupa DIICOT-ul si DNA de controale. Va spun eu altadata”, a mai declarat premierul VICTOR PONTA.

Sursa foto: realitatea.net