Ponta la sedinta despre inundatii: “Imi pare cumplit de rau ca in fiecare an avem un tribut de vieti omenesti”. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA a participat luni, incepand cu ora 15.30, la sedinta pentru INUNDATII de la Centrul de comanda organizat la Ministerul Afacerilor Interne. In cadrul comandamentului, vicepremierul Gabriel Oprea a anuntat ca patru persoane si-au pierdut viata in urma INUNDATIILOR. 

UPDATE 19.00: Guvernul va aloca bani pentru gospodariile afectate de inundatii, iar primele evaluari privind sumele de care e nevoie vor veni miercuri, a spus Victor Ponta, potrivit Romania TV.

“Au tot ceea ce este necesar si miercuri, in baza evaluarilor, putem sa dam sumele pentru refacerea gospodariilor. Din pacate, acesti oameni au avut aceasta nesansa”, a spus Victor Ponta, potrivit Romania Tv.

VICTOR PONTA a tinut sa le multumeasca autoritatilor pentru felul in care au gestionat situatia INUNDATIILOR, declarand ca marti va merge si el in Teleorman, in localitatile cu probleme, acolo unde deja se afla vicepremierul Liviu Dragnea.

Citeste si: PATRU PERSOANE AU MURIT DIN CAUZA INUNDATIILOR

“Imi pare cumplit de rau ca in fiecare an avem un tribut de vieti omenesti, cand apar intemperii. Imi pare rau de fiecare dintre localitatile afectate. In Teleorman a fost cel mai rau, o sa merg si eu acolo maine”, a spus Victor Ponta la sedinta comandamentului pentru inundatii intrunit la MAI.

Premierul PONTA a declarat ca este multumit de activitatea institutiilor si le-a zis celor prezenti: “Nu va incurc, eu vin la final sa va multumesc”. El le-a reamintit tuturor angajatilor MAI ca nu au timp de odihna, intrucat urmeaza alte patru zile in care lumea se va deplasa in toate partile.

In cadrul sedintei, vicepremierul Gabriel Oprea a mentionat ca totalul cadrelor MAI, politisti, jandarmi si pompieri care au actionat in aceste zile si ridica la circa 25.000 si prioritatea acestora este salvarea de vieti omenesti.  Patru oameni au decedat in ultimele zile, ca urmare a “unor actiuni voluntare, uneori inconstiente”, a spus Oprea. 

Citeste si: INUNDATII DE PASTE: OPREA: CINCI PERSOANE, DISPARUTE, DIN CAUZA TRAVERSARILOR DE APE

In urma INUNDATIILOR provocate de revarsarea raurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea si Cainelui si a afluentilor acestora peste 130 de case au fost inundate in localitatile Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca Virtoape, Balaci, Dobrotesti, Silistea Gumesti si Frumoasa.

Sursa foto: realitatea.net