Ponta, la sediul USL: Ori de cate ori vor fi propuneri cu caracter economic, vom tine seama

Premierul Victor Ponta a declarat luni, intr-o conferinta de presa la sediul USL, ca Guvernul a luat act de propunerile PDL facute in weekend in zona economica si a explicat ca, in acest fel, se doreste ca modelul promovat de Basescu al distrugerii adversarului prin calomniere sa nu mai fie prezent pe scena politica.

“Exprim pozitia USL de a intelege si incuraja existenta unei opozitii active si in sensul european al ideei de opozitie, cu solutii care pot fi prezentate. Speram ca modelul promovat de Basescu al distrugerii adversarului prin calomniere sa tina de un regim politic care in curand isi va anunta disparitia. Am constatat ca la sfarsitul acestei saptamani PDL a formulat niste propuneri pe zona economica pe care si ministrul de finante si eu le-am tratat cu toata seriozitatea. Ori de cate ori vor fi propuneri cu caracter economic, vom tine seama, nu pretindem ca guvernul nostru stie tot, dialogul intre putere si opozitie este oportun”, a declarat premierul Ponta, la inceputul sedintei de la sediul USL.

Premierul a facut referire la reducerea cotei unice, la reducerea contributiilor sociale si la cresterea salariului minim 1.000 de lei, propuneri facute de democrat-liberali.

“Am luat act de propunerea privind reducerea cotei unice, a asigurarilor sociale si cresterea salariului la 1.000 de ron. Nu le respingem de principiu si daca exista masuri concrete sustinute din opozitie, suntem dispusi sa ne intalnim si sa discutam pentru a vedea in ce masura pot fi aplicate”, a mai spus Ponta.

update