Ponta le-a cerut ministrilor sa CHELTUIASCA pana in noiembrie FONDURILE pentru INVESTITII

Premierul VICTOR PONTA a facut un apel marti in sedinta de Guvern catre ministri si catre conducatorii institutiilor publice sa CHELTUIASCA pana in lunile octombrie si noiembrie banii alocati pentru INVESTITII, sustinand ca dupa sapte luni Romania are un deficit de 0,2 la suta.

“Fac un apel catre toti ministrii, mai departe institutiile publice, am batut un record pe care nu ni-l doream, dupa sapte luni avem deficit 0,2 la suta, cred ca doar cu Germania ne putem compara. Avem banii pe care nu ii cheltuim. Ca sa ajungem la 2,2 atat cat este calculat in buget inseamna ca aveti in continuare sume la dispozitie, proiecte, investitii. Stiu foarte bine de unde apar blocajele, contestatii, faptul ca functionarii nu prea vor sa semneze, ca totdeauna vine cineva si ii intreaba de ce au semnat”, a spus Ponta.

Citeste si: Executia bugetara pe primele sapte luni din 2014 s-a incheiat cu un deficit de 0,2% din PIB

“Va rog sa retineti ca aveti in continuare sume importante de investit, de cheltuit si daca nu le cheltuim pana in octombrie, noiembrie, dupa aceea iarasi nu mai lucreaza nimeni in decembrie si faptul ca o sa fim una din tarile europene fara deficit nu ma incalzeste, inseamna ca nu ne putem dezvolta in continuare si ca ceea ce am avut ca si crestere economica se va duce in perioada urmatoare”, a mai declarat premierul.

Citeste si: Peste 192 milioane de lei, alocate de Guvern pentru organizarea ALEGERILOR PREZINDENTIALE