PONTA le-a cerut ministrilor sa se pregateasca pentru sedinta comuna cu omologii de la Chisinau

Premierul VICTOR PONTA le-a cerut miercuri ministrilor sa pregateasca documentele necesare in vederea unei sedinte comune a Guvernului de la Bucuresti cu Executivul de la Chisinau.

“Vreau sa va rog, in urma intalnirii de la Chisinau, sa va pregatiti pentru o sedinta de Guvern comuna, impreuna cu Guvernul Republicii Moldova, cu proiectele concrete pe care le avem in desfasurare. Am spus si astazi la intalnirea cu corpul diplomatic, deja pentru Romania trebuie sa fie nu doar prioritatea absoluta, dar trebuie sa fie un reflex”, a declarat premierul in cadrul sedintei de Guvern.

CITESTE SI: PONTA, DESPRE CRIZA REFUGIATILOR: NU VREAU SA STARNIM PANICA, SUNTEM PREGATITI

VICTOR PONTA a adaugat ca atunci cand guvernantii de la Bucuresti vorbesc despre Romania trebuie sa vorbeasca si de Republica Moldova.

“Au foarte mare nevoie de noi acum. Nu sunt intr-o situatie usoara, sunt intr-o situatie dificila. Noi suntem intr-o situatie in care putem sa-i ajutam, ca daca era si la noi criza… dar, acum, chiar putem sa-i ajutam. Vreau sa luati in serios, sa vorbiti… jumatate din ministrii de la Chisinau si-au facut studiile aici, alta jumatate au cetatenie romana. Deci, puteti sa puneti mana pe telefon si sa va intelegeti foarte bine, din prima, cu ei si sa-i ajutati cu toate proiectele comune pe care le avem”, a spus premierul.

CITESTE SI: SEDINTA SENATULUI, SUSPENDATA DIN LIPSA DE CVORUM SI DIN CAUZA CA SISTEMUL DE VOT ELECTRONIC NU A FUNCTIONAT

Ponta afirma saptamana trecuta ca o varianta privind locul de desfasurare a sedintei comune a celor doua Guverne ar putea fi Tulcea.

Sursa foto: gov