PONTA: Legea achizitiilor publice si legea salarizarii, reforme esentiale pentru urmatoarea sesiune parlamentara

Premierul VICTOR PONTA a afirmat vineri ca Legea achizitiilor publice si Legea salarizarii sunt “foarte importante, sunt reforme esentiale” pentru urmatoarea sesiune parlamentara, informeaza Agerpres. 

“In urmatoarele patru luni, mai avem cateva legi de facut, si anume, Legea achizitiilor publice. Nu o sa avem investitii publice in Romania pana nu schimbam legea (…) Legea achizitiilor publice este gata, la 1 septembrie, pe directiva europeana, pleaca in Parlament. Legea salarizarii in sectorul bugetar, care nu inseamna ca, de la 1 ianuarie, toata lumea va primi salarii uriase, ci inseamna ca, in urmatorii 4 ani, facem o regula si o asezare in acest sector. (…) Acestea doua, pentru urmatoarea sesiune, eu zic ca sunt foarte importante, sunt reforme esentiale”, a spus premierul PONTA.

CITESTE SI: PONTA vrea IMPOZIT specific pentru hotelieri, pe camera sau locul de cazare

Premierul sustine ca cele doua legi reprezinta o completare a modificarilor legislative facute de executiv in primele opt luni ale acestui an, printre care Codul Silvic, Codul Fiscal, reducerea TVA la 9% la alimente si la serviciile de alimentatie publica si introducerea cardului de sanatate.

De asemenea, VICTOR PONTA a precizat ca Romania are toate programele operationale 2014-2020 in vigoare.

CITESTE SI: RECOMPENSA / VICTOR PONTA, consilier la compania KAZ MUNAI GAZ?

“Eu cred ca in 2017, 2018, 2019, putem sa avem absorbiti toti banii pe care Uniunea Europeana ii aloca Romaniei pentru 2014 — 2020”, a spus PONTA.

Sursa foto evz