Ponta: Mariana Campeanu a decis sa nu demisioneze

Premierul Victor Ponta a declarat, luni dimineata, ca ministrul Muncii Mariana Campeanu a decis sa nu demisioneze. La sfarsitul saptamanii trecute, Mariana Campeanu afirma ca presiunile la care este supusa ii afecteaza activitatea la minister si, in aceste conditii, nu stie daca poate ramane la conducerea ministerului.

“Mariana Campeanu a decis sa nu isi dea demisia”, a declarat Victor Ponta. 

Ministrul Muncii a declarat ca presedintele Traian Basescu a fost singurul care i-a cerut demisia. Totodata, ea a precizat ca a avut o discutie in acest sens cu presedintele PNL, caruia i-a spus ca nu se simte vinovata de nimic – nici legal, nici profesional – si, in consecinta, nu considera ca trebuie sa demisioneze. 

Vezi aici declaratia lui Crin Antonescu cu privire la acuzatiile care i se aduc Marianei Campeanu

Premierul Victor Ponta a afirmat ca o va sustine pe Mariana Campeanu in postul de ministru al Muncii atat timp cat presedintele Traian Basescu nu argumenteaza cu dovezi acuzatiile la adresa acesteia, precizand ca isi apara in aceste conditii toti ministrii.

Ministrul Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului sau in 2005, cand conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de insotitor, in urma incadrarii in gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate in baza unor „acte neclare si diagnostice discutabile”, afirma Centrul de Investigatii Media.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, afirma ca materialul de presa despre pensionarea sotului sau a avut „drept unic scop denigrarea” ei si a familiei, printr-un demers „nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete”, demnitarul adaugand ca analizeaza posibilitatea de a da in judecata autorii.