PONTA: Masurile din CODUL FISCAL amanate pentru 1 ianuarie 2017 pot fi devansate

Premierul VICTOR PONTA a afirmat joi ca masurile din Codul fiscal amanate pentru 1 ianuarie 2017 pot fi devansate, adaugand ca Executivul isi va incheia mandatul cu aceste prevederi in functiune, informeaza Agerpres. 

“Sunt foarte optimist, si ministrul de Finante, ca acele masuri care s-au amanat pentru 1 ianuarie 2017, nu toate deodata, evident, pot fi devansate si mesajul meu pentru mediul de afaceri este ca acest Guvern isi va incheia mandatul cu toate acele masuri in functiune. Surplusul de incasari de 250 milioane euro din luna august e mai mult decat efectul pe an al reducerii impozitului pe dividende, cu totul 1,3 (miliarde lei — n.r.). In august am incasat 1,2 (n.r. — miliarde lei)”, a spus PONTA la Parlament.

CITESTE SI: PONTA: Vom avea unul dintre CELE MAI MODERNE si PRO-DEZVOLTARE CODURI FISCALE din Europa

El a explicat ca acest document nu putea fi adoptat daca exista criza economica.

“Un Cod fiscal de acest gen reflecta din punctul nostru de vedere viziunea pe care noi am avut-o si pe care noi o sustinem, si anume pe de o parte relaxare fiscala si reguli clare intr-un Cod stabil, pe de alta parte reforma administratiei fiscale, care inseamna transparenta, eficienta, bani mai multi la buget. Un Cod de acest gen cu relaxare fiscala si cu reguli moderne nu poate fi adoptat in orice context, daca mai eram din nou in criza economica (…), daca aveam scaderi de incasari la buget nu se putea. Trebuie sa fie si un moment economic si de dezvoltare”, a punctat PONTA.

CITESTE SI: CODUL FISCAL A FOST APROBAT DE PARLAMENT – 279 VOTURI PENTRU, 8 IMPOTRIVA. UPDATE

Seful Guvernului s-a aratat multumit de forma finala a actului normativ. “Daca nu-l faceam anul asta, nu-l mai faceam probabil in urmatorii 4, 5, 7 ani”, a adaugat PONTA.

 Sursa foto digi24