PONTA, mesaj de ZIUA EUROPEI: Proiectul european are forta de a se REINVENTA

PROIECTUL EUROPEAN are forta de a se REINVENTA, de a construi o societate mai buna, mai corecta si mai generoasa, afirma premierul VICTOR PONTA in mesajul transmis sambata de ZIUA EUROPEI.

“Cred in continuare ca, in ciuda crizei de incredere cu care Uniunea se confrunta si a retoricii tot mai agresive a unor actori politici care nu respecta valorile europene, proiectul european are forta de a se reinventa, de a construi o societate mai buna, mai corecta si mai generoasa. Trebuie sa ne aducem aminte de acest lucru astazi, nu numai ca romani, ci si ca cetateni europeni”, declara VICTOR PONTA in mesaj, potrivit unui comunicat remis de Guvern.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA: STANDARDELE DUBLE trebuie sa dispara din ROMANIA 

Premierul VICTOR PONTA subliniaza ca ZIUA EUROPEI “reprezinta nu numai momentul in care celebram punctul de pornire al proiectului european, ca urmare a curajoasei Declaratii a lui Robert Schuman, ci si momentul in care trebuie sa realizam potentialul important pe care Uniunea Europeana (UE) continua sa il aiba”.

“ROMANIA este astazi un membru de incredere al UE, dovedind un atasament ferm pentru democratie, consolidarea statului de drept, libertate, solidaritate, dreptate sociala si transparenta. Sunt mandru de faptul ca, in 2015, Romania este un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, este un stat care se dezvolta si care a devenit mai puternic, o tara care a reusit sa parcurga drumul dificil al tranzitiei la democratie si la economia de piata”, afirma VICTOR PONTA.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: VICTOR PONTA a plecat in turneul din STATELE ARABE pe CONT PROPRIU 

Potrivit prim-ministrului VICTOR PONTA, apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana (UE) “este o garantie a dezvoltarii tarii noastre si sprijinul care ne intareste convingerea ca putem continua pe linia evolutiilor inregistrate in ultimii ani”.

“In plus, ofera tuturor cetatenilor romani perspectiva unei vieti mai bune, a unor sanse suplimentare de dezvoltare, de crestere a calitatii vietii si de afirmare”, mai spune VICTOR PONTA in mesajul de ZIUA EUROPEI.

Sursa foto: jurnalul.ro