PONTA, multumit de activitatea DNA: Acelasi imbold trebuie sa existe in in cazul combaterii evaziunii fiscale

VICTOR PONTA, PREMIERUL ROMANIEI, REACTIE, SCANDAL, BLOCAJ, NEMULTUMIRI, SISTEM MEDICAL, CARDURI SANATATE, PROIECT FUNDAMENTAL, IMBUNATATIRI

Premierul  VICTOR PONTA a declarat, marti in cadrul prezentarii BILANTULUI DNA din anul 2014, ca este multumit de fenomenul luptei anticoruptie din ROMANIA, insa a subliniat ca acelasi imbold trebuie sa existe si in domeniul combaterii EVAZIUNII FISCALE.

VICTOR PONTA a vorbit despre relatia dintre Guvern si institutiile din justitie, inclusiv DNA, spunand ca “stabilitatea legislativa si colaborarea” vor continua si in 2015. “Orice fel de modificare legislativa a fost propusa de Guvern in sedinta dupa ce a discutat cu CSM si cu alti reprezentanti ai Ministerului Public. Si cand a fost nevoie de ordonante de urgenta, acestea au fost propuse de institutiile care reprezinta justitie. Chiar daca am fost criticati, au fost ordonante bune”, a declarat Ponta, asigurand ca Executivul va sprijini organele judiciare si va face “ce e de facut pentru intarirea cadrului legislativ”.

CITESTE SI: LIVE VIDEO LAURA CODRUTA KOVESI prezinta bilantul DNA in 2014: Record de demnitari anchetati. LIVE TEXT 

Premierul a mentionat ca bugetul DNA a crescut considerabil in ultimii cinci ani, iar, pentru a putea pastra aceasta directie, “este necesar sa continuam nu doar cu DNA, ci si cu DIICOT, cu Parchetul General”.

VICTOR PONTA a subliniat ca institutiile statului trebuie sa faca eforturi pentru a combate evaziunea fiscala, “pentru ca, daca nu combatem evaziunea, nu avem bani”, adaugand ca infiintarea Directie Antifrauda in cadrul Fiscului “a adus rezultate prin incasari suplimentare”.

“Cele 300 de milioane de euro ar acoperi salariile medicilor, dar zece miliarde de euro ar acoperi toate salariile, nu doar pentru medici, ci si pentru procurori, politistii”, a spus prim-ministrul.

CITESTE SI: LAURA CODRUTA KOVESI: PRESIUNILE la adresa DNA vor continua

PONTA a avertizat ca insolventa se transforma de multe ori in evaziune fiscala, iar acest lucru “se face si cu sprijinul magistratilor”. “Asa cum ati facut dvs. (DNA – n.red.), presedintele Romaniei si toata opinia publica, din combaterea coruptie o strategie de interes national, la fel si combaterea evaziunii fiscale trebuie sa fie un efort comun care se adauga luptei anticoruptie”, a concluzionat VICTOR PONTA.

Sursa foto: adevarul.ro