PONTA: NU EXISTA O PRESIUNE MIGRATIONISTA ASUPRA ROMANIEI

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni, in fata parlamentului, ca Romania NU SE CONFRUNTA CU O PRESIUNE MIGRATIONISTA, fapt confirmat si de datele statistice.

Prim ministrul spune ca Romania va implementa decizia recenta a Consiliului JAI, iar Guvernul, alaturi de autoritatile locale si de reprezentanti ai societatii civile, pregateste mecanismele “care sa duca nu doar la PREVENTIE, ci si la INTEGRARE, atunci cand va fi nevoie de acest lucru”. Victor Ponta spune ca Romania trebuia sa fie pregatita sa integreze refugiatii in societate prin acces la sanatate, la educatie, la locuri de munca si la documente. Primul ministru a mai adaugat ca Ministerul Finantelor trebuie sa fie pregatit sa “actualizeze” suma alocata in prezent pentru o zi unui refugiat, care este de 3 lei.

CITESTE SI: PONTA IN IORDANIA: APRECIEM FOARTE MULT FELUL IN CARE GESTIONATI PROBLEMA URIASA A REFUGIATILOR

“Practic nu exista azi, in mod real, O PRESIUNE SOCIALA” in ceea ce priveste criza migrationista cu care se confrunta Europa, a spus Victor Ponta.

Acesta a aratat ca pana acum Romania a inregistrat 944 de cereri de azil, o crestere “nesemnificativa” fata de anul trecut, iar in luna august s-au inregistrat doar 18 cereri de azil.

Sursa foto: enational