Ponta nu va fi cercetat pentru PLAGIAT. Premierul a primit NUP de la ICCJ

Ponta, despre doctorat: Inteleg ca voi fi iar caz de CCR. Bineinteles ca ma apasa subiectul

Premierul Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, luni, cererea de redeschidere a dosarului formulata de Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si Augustin Ofiteru.

In contestatia depusa de acestia s-a cerut infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penale si redeschiderea dosarului.

Decizia in cazul dosarului de plagiat care il vizeaza pe Victor Ponta trebuia dat in 3 martie, insa procurorul de caz a solicitat respingerea acesteia, pe motiv ca este inadmisibila. 

Avocatul lui Victor Ponta a aratat, la termenul din 3 martie, ca acuzatiile nu pot fi dovedite, explicand ca exista coincidente ale unor acte normative prezente in lucrarea premierului, dar si in alte lucrari. 

De ce il face Basescu mincinos pe Ponta

In prima faza, procurorii au decis sa nu inceapa urmarirea penala pe numele premierului, insa Adrian Papahagi, Mihail Neamtu si Augustin Ofiteru au contestat in instanta solutia dispusa de Parchetul General.

Decizia ce urmeaza a fi luata de Instanta Suprema va fi una definitiva. Premierul Romaniei  Victor Ponta este acuzat ca a plagiat 113 din cele 292 de pagini ale lucrarii “Raspunderea in dreptul international umanitar”. Teza a fost publicata in 2010 si semnata alaturi de Daniela Coman.

Foto: Le Figaro