Ponta o apara pe Firea: Depunem plangere penala impotriva lui Basescu pentru amenintare si santaj

Premierul Victor Ponta, a anuntat luni, la Parlament, ca a decis impreuna cu colegii din coalitia de guvernare sa depuna o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu, in urma declaratiilor lansate aseara de seful statului la adresa senatorului social-democrat Gabriela Vranceanu Firea.

“Pana maine (marti – n.r.) avem o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu”, a spus Victor Ponta, precizand ca aceasta plangere va fi semnata de toti parlamentarii puterii si , daca vor dori, si de parlamentarii din celelalte partide parlamentare.

Ponta a mai precizat ca “este prima data din 1989 incoace, de cand Romania incearca sa fie democratica, cand familia unui senator este amenintata direct, de catre presedinte”. “Este un element fara precedent, care nu mai are nicio acoperire in disputra politica. Atacul de aseara este imposibil de aparat si de justificat. Sunt convins ca chiar si pentru cei foarte slugarnici cu Basescu, sa-ti fie amenintata familia… Sunt curios cine va spune ca domnul Basescu a servit statul de drept prin aceasta amenintare”, a mai spus Ponta

“Amenintarea familiei unui senator care face parte dintr-o comisie de ancheta trebuie sa primeasca un raspuns din partea justitiei si a Parlamentului Romaniei. Am decis ca toti parlamentarii, nu doar cei din coalitie, sa depuna pana maine o plangere penala pentru doua infractiuni: amenintare si santaj. Am dat colegilor europarlamentari sa informeze despre acest atac mafiot pentru simplul fapt ca doamna Firea ancheteaza spalarea de bani comisa de Basescu. Ea a fost amenintata, va fi depusa aceasta plangere maine. Cel mai tarziu in decembrie d-nul Basescu trebuie sa raspunda in fata legii. Asemenea atitudini mafiote sunt absolut inacceptabile, iar doamna senator trebuie sa vada foarte clar ca modelul mafiot cu care am fost condusi 9 ani jumate in niciun caz nu intimideaza, ca asta a vrut aseara domnul Basescu”, a spus Ponta.

Vezi aici ce a spus Basescu despre Gabriela Firea

 

“In momentul in care ameninta familia unui senator (…) lucrurile sunt fara precedent”, a mai spus premierul Ponta, precizand ca va fi informata si Comisia Europeana. El a aratat ca este un “atac mafiot” impotriva Gabrielei Firea. “Traian Basescu trebuie sa raspunda in fata legii. Doamna senator trebuie sa vada foarte clar ca modelul mafiot cu care am fost condusi de noua ani si jumatate nu intimideaza “, a mentionat Ponta.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reactionat, la randul sau, la afirmatiile presedintelui Traian Basescu la adresa ei, afirmand ca asteapta cu interes reactiile institutiilor si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest “act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea precizeaza, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele Traian Basescu i-a transmis, duminica seara, intr-o emisiune televizata, “un mesaj fara niciun echivoc” legat de activitatea ei in Comisia Calarasi.

“Astept cu interes reactiile institutiilor statului si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest act flagrant de intimidare a unui senator al Romaniei!”, afirma Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca atat el, cat si fiica sa Ioana Basescu stau la dispozitia Parchetului privind terenul din comuna Nana si ca senatorul PSD Gabriela Firea “mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, presedintele a spus ca si acum poate spune ca aceasta este “o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist”. “Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, a spus Basescu.

“Este vorba de spalare de bani si evaziune fiscala, in ceea ce priveste terenurile d-lui Basescu. Trebuie sa-l tragem la raspundere pe domnul Basescu. Am discutat cu grupurile si maine avem sesizarea scrisa, o voi semna si eu si toti deputatii care considera ca un asemenea comportament trebuie sanctionat, iar domana Firea trebuie sa stie ca sunt aparati de lege de parlament si ca asemenea. Domnul Basescu va raspunde in fata legii penale”, a adaugat Ponta.

“Nervozitatea domnului Basescu, atata timp cat incalca legea, e un caz clar de amenintare si santaj, riposta trebuie sa fie legala. Domnia sa fiind un corupt securist, isi permite sa ameninte pe altii. Firea a spus ce a gasit comisia, ca s-au incalcat o gramada de legi”, a conchis Ponta.

“Domnul Basescu a considerat de cuviinta sa ma intimideze si sa ma santajeze, ca daca nu stau in banca mea, s-ar putea sa nu-l mai gasesc pe tatal copiilor mei acasa. De ce ar trebui sa se teama un primar de DNA?”, a declarat si Gabriela Firea.