PONTA: Pentru ca ROMANIA sa intre in 2019 in ZONA EURO este nevoie de CONSENS POLITIC

Premierul VICTOR PONTA a precizat, vineri, ca ROMANIA vrea sa intre in ZONA EURO in a doua parte a anului 2019 si ca este nevoie de un CONSENS POLITIC pentru indeplinirea acestui obiectiv.

“ROMANIA isi doreste sa intre in ZONA EURO in a doua parte a anului 2019. Este un moment simbolic pentru ca tot atunci ROMANIA va avea presedintia UE. Dar avem cativa pasi esentiali pe care trebuie sa-i facem pentru a atinge acest obiectiv. In primul rand, avem nevoie de un consens politic de care sa ne tinem pana in 2019. In al doilea rand, de implicarea in acest proiect a reprezentantilor lumii economice: patronate, IMM-uri si sindicate. Oamenii trebuie sa inteleaga ce inseamna trecerea la euro, care sunt avantajele si dezavantajele”, a scris VICTOR PONTA, vineri, pe contul sau de Facebook.

CITESTE SI: IOHANNIS, PONTA si ISARESCU discuta la Cotroceni despre ADERAREA la zona EURO. UPDATE

“Avand in vedere complexitatea deosebita a procesului de aderare la ZONA EURO, domnul presedinte KLAUS IOHANNIS a lansat consultari pe aceasta tema, astfel incat ROMANIA sa fie cat mai bine pregatita iar adoptarea euro sa fie in beneficiul tuturor cetatenilor”, preciza ieri Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, discutiile purtate de presedintele Iohannis cu premierul Ponta si guvernatorul Isarescu au avut in vedere identificarea principalelor etape si responsabilitati economice si institutionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern in cadrul Programul de convergenta 2015-2018.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, la receptia de ZIUA EUROPEI: ADOPTAREA EURO reprezinta cel mai important PROIECT DE TARA dupa aderarea la UE 

In cadrul discutiilor s-a decis infiintarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care sa asigure proiectarea, coordonarea si monitorizarea etapelor si responsabilitatilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv.

Sursa foto: realitatea.net