PONTA infirma ZVONURILE: Plec in concediu de odihna cu familia. Ma intorc pe 9 august. Nu ma duc acum la niciun control in Turcia. UPDATE

UPDATE 22:35: Premierul VICTOR PONTA a declarat marti intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca incepand de miercuri va pleca in concediu de odihna in afara tarii, precizand ca nu va merge in Turcia pentru un nou control in urma operatiei suferite la genunchi. 

„Plec in concediu, ma intorc duminca, pe 9 august. E concediu de odihna, cu familia, ma duc in afara tarii. Nu ma duc acum la niciun control in Turcia. Operatia e un lucru pe care il decid medicul din Romania si cel din Turcia, in functia de cum se deruleaza recuperarea. Nu plec in Turcia, plec in afara tarii, plec cu sotia si cu copiii si sper sa nu vad niciun medic in urmatoarele zece zile”, a spus PONTA, precizand ca este constent ca va urma un val de critici in presa pentru ca nu a dezvaluit destinatia in care se va afla. 

”Nu plateste Guvernul sau statul roman niciun leu pentru asta”, a mai precizat VICTOR PONTA.

Stire initiala 

Premierul VICTOR PONTA va pleca miercuri diminineata in TURCIA pentru a se opera a doua oara la genunchi, iar dupa aceea va pleca in vacanta pentru aproximativ trei saptamani. Surse oficiale au declarat, marti, ca Ponta il va delega pe vicepremierul GABRIEL OPREA sa ii tina locul la CONDUCEREA EXECUTIVULUI in perioada in care el va fi plecat in Turcia si pe perioada concediului de odihna, informeaza Mediafax.

Surse din Guvern au precizat pentru Mediafax ca premierul Victor Ponta va pleca miercuri dimineata in Turcia, unde va fi supus pentru a doua oara unei OPERATII LA GENUNCHI. Dupa operatie premierul va pleca in vacanta pana pe 17 august, vacanta pe care este posibil sa o petreaca chiar in Romania.

CITESTE SI: O NOUA LOVITURA PENTRU PONTA: Interventia chirurgicala la genunchi trebuie refacuta. OPREA o sa-mi tina locul

“Prim-ministrul va intra in concediu pe 1 august si va reveni pe 17 august. In aceasta perioada, el il va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea sa il inlocuiasca la conducerea Executivului”, au declarat surse oficiale.

Intrebate de ce Victor Ponta nu ii solicita presedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat ca in situatia de fata nu se impune.

“In aceasta perioada nu au loc sedinte ale Executivului, guvernul fiind in vacanta, si de aceea nu este nevoie sa fie numit un premier interimar, singura forma legala care ii confera demnitarului respectiv, in absenta premierului desemnat, dreptul de a convoca si de a conduce sedinte de guvern. O delegare a competentelor este suficienta pentru aceasta perioada de vacanta”, au mai spus sursele citate.