PONTA preia interimatul la Cultura, cu delegare de semnatura catre secretarul de stat UDMR

Premierul VICTOR PONTA va prelua conducerea INTERIMARA a Ministerului Culturii si va delega dreptul de semnatura secretarului de stat din minister reprezentant al UDMR, au declarat, joi seara, surse oficiale citate de Mediafax.

La Ministerul Culturii sunt doi secretari de stat, unul dintre aceste posturi fiind ocupat de Csilla Hegedus, vicepresedinte al organizatiei de femei UDMR si secretar general adjunct al UDMR.

Citeste si: KORODI ATTILA, POSIBIL INLOCUITOR AL LUI KELEMEN HUNOR LA MINISTERUL CULTURII SI IN FUNCTIA DE VICEPREMIER

Anterior, surse din UDMR au declarat ca Uniunea accepta ca INTERIMATUL functiei de ministru al Culturii si de vicepremier sa fie preluate fie de ministrul Mediului, KORODI ATTILA, fie de premierul Victoria Ponta, acestea fiind cele doua variante.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, ca a discutat cu premierul VICTOR PONTA, iar acesta va anunta, vineri, cine va prelua, ca INTERIMAR, functia de ministru al Culturii si pe cea de vicepremier.

Kelemen Hunor a spus ca, in perioada de INTERIMAT de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele doua functii.

Citeste si: VICTOR PONTA: O COMPANIE NU PLEACA DIN TARA CA E NERVOS TRAIAN BASESCU LA ORA TREI

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca a semnat revocarea din functie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, mentionand ca a asteptat trei luni desemnarea unui inlocuitor sau a unui ministru INTERIMAR, dar “se pare ca s-a intrecut masura”. El a spus ca asteapta de trei luni o propunere de inlocuitor pentru sefia ministerului Culturii.