PONTA, prima reactie dupa dezvaluirile lui Basescu: “Numai MINCIUNI. De fiecare data am respectat legile tarii”

Premierul VICTOR PONTA a oferi, marti dimineata, prima reactie la dezaluirile lui TRAIAN BASESCU privind faptul ca a fost OFITER ACOPERIT. Seful Guvernului le-a catalogar drept minciuni, sustinand ca presedintele este “extrem de tulburat si framantat si Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane”.

Premierul a spus, la Iasi, unde participa la slujba de Sfanta Parascheva, ca se va ruga si pentru seful statului, care “este extrem de tulburat si framantat”.

Citeste si: BASESCU: VICTOR PONTA A FOST OFITER ACOPERIT IN PERIOADA 1997-2001. MELESCANU I-A FOST COMPLICE

“Va spun cu toata deschiderea ca azi o sa ma rog si pentru presedintele TRAIAN BASESCU, pentru ca este extrem de tulburat si framantat si Romania nu trebuie sa mai depinda de tulburarile unei persoane. Eu cred ca exista institutii ale statului care, daca cineva a incalcat legea, il va trage la raspundere”, a declarat PONTA.

El a mai spus ca din 1995, cand a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile si si-a servit tara si va face acest lucru in continuare.  “Dupa ce am terminat Facultatea de Drept, în 1995, si pana azi sunt 20 de ani, de fiecare data am respectat legile tarii. Mi-am servit tara ca magistrat, ca deputat, ca ministru si o voi face la fel ca presedinte al Romaniei”, a afirmat premierul.

Premierul a mai sustinut ca TRAIAN BASESCU se exprima “intr-un mod total inacceptabil pentru un presedinte”, folosind aceasta functie si institutiile pentru a o sustine pe Elena Udrea.

“Cand eu voi fi presedinte, veti vedea ca ceea ce vedeti in ultimele zile la TRAIAN BASESCU poate fi schimbat”, a afirmat VICTOR PONTA, potrivit Mediafax.

Intrebat daca este ceva adevarat din ceea ce a afirmat luni seara presedintele Basescu, premierul a afirmat: “Sunt numai minciuni”.

Citeste si: MACOVEI: PONTA TREBUIE SA DEMISIONEZE SI SA ISI RETRAGA CANDIDATURA DE LA PREZIDENTIALE

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, luni, ca VICTOR PONTA a fost OFITER ACOPERIT al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta “o ilegalitate constitutionala” si “o incompatibilitate”, potrivit Constitutiei vechi.

Intrebat daca faptul ca VICTOR PONTA a fost si OFITER ACOPERIT si procuror nu este o ilegalitate, presedintele TRAIAN BASESCU a spus ca este “o ilegalitate constitutionala”.