PONTA: Principalul dusman al propagandei loveste din nou. Potrivit ‪INS‬, in primele 7 luni sectorul de constructii a crescut cu 11.3%

Premierul VICTOR PONTA a postat vineri, pe pagina de Facebook, rezultatele publicate de Institutul National de Statistica (INS) cu privire la lucrarile de constructii.

Astfel, seful Executivulul a scris ca “principalul dusman al propagandei loveste si astazi”, facand referire la datele INS.

“Principalul dusman al propagandei (si anume cifrele reale din economie) loveste si astazi!

Potrivit ‪INS, in primele 7 luni ale anului, sectorul de constructii a crescut cu 11.3% fata de aceeasi perioada din 2014. Toate elementele din acest sector au inregistrat majorari consistente: +10,2% la constructii noi, +15,8% la reparatii capitale si +11,8% la reparatii curente.

Tot INS arata azi ca pensia medie lunara a crescut de la 846 RON la 892 RON (+5,4%) in trimestrul II 2015 fata de trimestrul II 2014. Tinand cont si de inflatia negativa din ultimul an, rezulta ca puterea de cumparare a pensiei medii lunare a crescut cu 7% in acest interval.

CITESTE SI: PONTA, despre presupusa plecare in Turcia: Sunt acasa, ma pregatesc sa ma uit la meci. Nu imi mai speriati cainele

Este al doilea rezultat pozitiv al politicilor economice si sociale anuntat zilele acestea de INS, dupa ce am aflat ca puterea de cumparare a castigului salarial mediu net a crescut cu 9,4% in iulie 2015 fata de iulie 2014″, a scris PONTA.

CITESTE SI: PONTA, despre aderarea Romaniei la Schengen: Pozitia de azi a Comisiei Europene este importanta

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primele sapte luni ale acestui an, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). 

Sursa foto realitatea