PONTA prinde curaj: BASESCU e SLAB!

VICTOR PONTA prinde curaj dupa ALEGERILE EUROPARLAMENTARE. Premierul i-a trimis presedintelui TRAIAN BASESCU o scrisoare pentru a-i cere sa-i cedeze locul de participare la reunirea Consiliului European de marti, de la Bruxelles.

”M-am adresat oficial lui Traian Basescu, nu am primit un raspuns. Eu oricum ma duc la intalnirea premierilor social democrati din Uniunea Europeana, ma vad cu Martin Schulz, cu ceilalti, si voi expune pozitia Romaniei. Romania se exprima prin Guvern.”, a declarat Ponta.

Citeste si: Mircea Ionescu Quintus: Tariceanu imi este prieten, dar nu vreau sa aud de el

Premierul spune ca Basescu nu este un bun reprezentant al Romaniei, in conditiile in care partidul pentru care presedintele le-a cerut votul la europarlamentare, a obtinut putin peste 6 procente.

”Basescu a luat 6%, mai putin decat Mircea Diaconu. Acum, Diaconu e mai indreptatit sa fie el acolo decat Basescu. Important pentru noi e sa pastram portofoliul de comisar european al Agriculturii. Daca nu, sa luam unul important. O sa avem o putere slaba de convingere, pentru ca cel puternic, adica eu, nu e acolo. Se duce cel cu 6%. Imi e teama ca Basesescu, dezinteresat de ce se intampla in Romania, o sa piarda portofoliul Agriculturii si o sa ramanem fara nimic.”, a comentat Ponta.

Citeste si: Ponta discuta in biroul lui Tariceanu refacerea USL

Sursa foto: adevarul.ro