PONTA: Proiectul COMARNIC BRASOV a ESUAT din cauza lipsei unui ACORD POLITIC

Premierul VICTOR PONTA a declarat marti ca proiectul Comarnic-Brasov a esuat “din cauza lipsei unui acord politic” pentru ca, fiind vorba despre o investitie majora, trebuia sa se bazeze pe un acord.

“Proiectul Comarnic-Brasov a esuat din cauza lipsei unui acord politic pentru ca, fiind vorba despre o investitie majora, ca orice lucru mare, care dureaza mult, trebuie sa se bazeze pe un acord. Populismul si demagogia a distrus acest proiect care, de altfel, era bun pentru Romania pentru ca nu se facea din banii nostri direct. Asa, este in SEAP, proiectul din buget, insa va trebui sa incapa in cheltuielile bugetare concesiunea in care statul contribuie cu cel mult 49%, este ‘off balance’. Acesta era marele avantaj. Dar, acum, lucrurile sunt consumate si nu este prima data cand, din demagogie si populism, omoram proiecte importante. Important este sa avem castigatori, sa se apuce de treaba pe bani din buget”, a declarat VICTOR PONTA, la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii spre dezbatere publica a Strategiei Nationale in Domeniul Achizitiilor Publice pentru perioada 2015-2020, precum si doua proiecte din noul cadru legislativ.

CITESTE SI: LICITATIA pentru autostrada COMARNIC – BRASOV va fi RELUATA

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) organizeaza licitatie pentru proiectarea si executia sectoarelor Comarnic — Predeal si Predeal — Cristian, precum si a drumului de legatura, de pe tronsonul Comarnic-Brasov, valoarea estimata a contractului variind intre 316,69 milioane de lei si 380,03 milioane de lei, fara TVA, potrivit unui anunt postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in data de 16 iulie.

CITESTE SI: MASTER PLANUL DE TRANSPORT A FOST PUBLICAT – DOCUMENT

 Sursa foto adevarul