PONTA promite fonduri pentru aplicarea masurilor BEC si MAE referitoare la votul din DIASPORA

REACTIE INCREDIBILA, VICTOR PONTA, AUDIERE SORA PREMIER, ALEXANDRA HERTANU, IULIAN HERTANU, DOSAR DNA, VIZITA SPITAL MILITAR

Guvernul va aproba in sedinta de marti alocarea tuturor sumelor necesare pentru implementarea masurilor dispuse de BEC si MAE pentru buna desfasurare a celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale in sectiile de votare din strainatate, a declarat premierul Victor Ponta, luni, la Palatul Victoria.

“In data de 2 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidentiale s-a organizat pe teritoriul Romaniei, prin desfasurarea absolut ireprosabila, fara niciun fel de probleme, a votului, de altfel validat de catre Curtea Constitutionala. 9,5 milioane de romani au votat in tara, 160 de mii in Diaspora. Faptul ca au existat sectii de vot in Diaspora, Paris, Londra, Munchen, unde au fost cetateni romani care au vrut sa voteze si nu au putut, din cauza programului si a procedurilor care dureaza extrem de mult, au impus si impun in continuare asigurarea pentru 16 noiembrie a tuturor conditiilor necesare pentru ca, nu doar in tara, ci si in sectiile din afara tarii, toti cetatenii romani care doresc sa-si exercite votul sa poata vota”, a afirmat premierul.

CITESTE SI: PONTA: TEODOR MELESCANU este propunerea noastra pentru EXTERNE. Reactia fostului sef SIE

Victor Ponta a adaugat ca nemultumirea alegatorilor romani din Diaspora care nu au putut vota pe 2 noiembrie este legitima.

“Masurile dispuse de BEC si de MAE privind reducerea timpului pentru procedurile administrative si cresterea capacitatii logistice a sectiilor din exterior vor fi sprijinite maine (marti — n.r.) in sedinta de Guvern. Vom aloca absolut toate resursele financiare necesare pentru ca acestea sa poata fi implementate”, a mai spus Ponta.

CITESTE SI: MAE a pus la dispozitie 800 de persoane pentru sectiile de votare din DIASPORA 

Sursa foto: jurnalul.ro