Ponta: PSD pregateste un nou proiect politic. Forurile de conducere vor fi organizate in 2015

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat joi ca forurile principale ale formatiunii vor fi organizate in primavara anului 2015, pentru ca noul proiect politic pentru 2015-2019 sa fie construit cu alta echipa de lideri.

“Prima decizie pe care am discutat-o si am adoptat-o in CEx a fost aceea de a organiza forurile principale ale partidului, Consiliul National si Congres, in primavara anului viitor pentru ca este nevoie de timp ca noul proiect pentru 2015-2019 sa fie construit, noul proiect politic, noua echipa de lideri, practic tot ceea ce inseamna proiecte politice, oameni si capacitatea de a le pune in aplicare. Actuala conducere va asigura conducerea partidului pâna in primavara, atunci când la Consiliul National si Congres nu doar se va alege o echipa de lideri sau unii vor fi realesi, ci se va decide asupra proiectului politic in urmatorii cinci ani”, a spus Ponta, joi seara, dupa sedinta Comitetului Executiv National a partidului.

Acesta a subliniat faptul ca, fiind incheiat un ciclu electoral, “echipa care a condus partidul in cele patru alegeri isi depune mandatul si se formeaza un nou proiect si o noua echipa”.

Citeste si: PONTA: DACA FACEAM CONGRES PSD IN DECEMBRIE, EU NU CANDIDAM. ACUM VAD O MAJORITATE, DAR NU EXCLUD CA LA UN MOMENT DAT SE VA INTAMPLA CEVA 

“Asa cum le-am spus colegilor mei, am incheiat practic un ciclu complet electoral, inceput in 2010 cu alegeri locale, alegeri parlamentare, europarlamentare si alegeri prezidentiale. (…) La sfârsitul acestui ciclu electoral, eu, in calitate de lider al partidului, si echipa de conducere trebuie sa ne asumam nu doar lucrurile bune, ci si infrângerea din 16 noiembrie si sa dam ocazia PSD si colegilor nostri sa construiasca urmatorul proiect pentru urmatorul ciclu electoral care inseamna alegeri locale, parlamentare in 2016 si europarlamentare si prezidentiale in 2019”, a mai spus acesta.

Potrivit lui Ponta, noul proiect al PSD trebuie sa tina cont si de realizari, dar si de cauzele reale ale esecului de la alegerile prezidentiale.

“Daca cineva, incepând cu mine, evident, spune ca totul a fost bine si ca nu am gresit cu nimic, e un semn de lipsa de realism si o premisa pentru esec in viitor. (…) Am pierdut pentru a treia oara la rând alegerile prezidentiale, dar am obtinut cel mai mare scor din istoria partidului la alegeri locale, parlamentare, europarlamentare si chiar la prezidentiale, 5,3 milioane de români au crezut in proiectul nostru”, a adaugat liderul PSD.