PONTA: PSD trebuie sa aiba decenta sa taca din gura o perioada. Vreau sa salvez onoarea Ministerului de Externe

Victor Ponta vrea sa prezinte Parlamentului prioritatile de guvernare ale primului semestru

Premierul Victor Ponta, proaspat invins la alegerile prezidentiale din 16 noiembrie, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca PSD va trebui sa aiba decenta si intelepciunea sa taca din gura pentru o perioada si a subliniat ca Romania are nevoie de o noua legislatie si logistica pentru Diaspora, insa a mentionat ca va trebui sa salveze onoarea Ministerului de Externe, in conditiile in care Teodor Melescanu a incercat sa salveze situatia pe ultima suta de metri.

“Romania are nevoie de o noua legislatie si logistica referitoare la compatriotii din Diaspora. Din acest punct de vedere, daca exista si sprijinul ACL, vreau sa elaboram, la inceputul lui 2015, un proiect legislativ pe aceasta tema pentru ca in 2016 situatia sa fie radical imbunatatita. Vreau sa salvez onoarea Ministerului de Externe, domnul Melescanu a incercat sa salveze situatia pe ultima suta de metri. PSD trebuie sa aiba decenta, bunul simt si intelepciunea sa taca din gura pentru o perioada, inclusiv cei pe care i-am vazut la televizor astazi”, a declarat Victor Ponta.

Citeste si: VICTOR PONTA: NU INTENTIONEZ SA IMI DAU DEMISIA DIN FUNCTIA DE PREMIER. VOM PICA LEGEA AMNISTIEI

Totodata, liderul PSD a atras atentia ca Marian Vanghelie si Robert Negoita au inregistrat un scor foarte mic in sectoarele 5 si 3, situatia atat la nivel de Bucuresti, cat si la nivel national, urmand a fi analizata saptamana viitoare.

Vanghelie si Negoita sa nu uite ca in sectoarele lor s-a inregistrat un scor foarte mic. Saptamana viitoare vom discuta si cu domnul Dragnea sa vedem ce putem face in continuare. Din postura de presedinte al PSD voi incerca sa tin partidul unit, iar cei care au alta parere isi pot vedea de drumul lor. Am discutat cu domnul Zgonea deja si maine vom respinge Legea Amnistiei si vom aproba toate cererile venite din justitie pe adresa parlamentarilor cu probleme”, a completat Ponta.