PONTA, reactie la anuntul lui ANTONESCU: Strict politic, o decizie rationala. Putea fi un presedinte foarte bun daca pastra USL

Ponta a fost la Targu Secuiesc, unde fiul sau a participat la Campionatul National de Carting

Premierul VICTOR PONTA a reactionat la anuntul facut de CRIN ANTONESCU de a nu mai candida la Presedintie. Ponta sustine, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca decizia lui CRIN ANTONESCU de a se retrage din cursa prezidentiala era, strict politic, singura rationala si a adaugat ca simte “o mare tristete si dezamagire pentru cel care mi-a fost partener in cel mai spectaculos proiect politic de dupa 1989”.

“Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidentiala! Strict politic — era singura varianta rationala, orice altceva insemna doar accentuarea dezastrului sau politic si personal! Dar simt o mare tristete si dezamagire pentru un om care mi-a fost prieten si partener in cel mai spectaculos proiect politic de dupa ’89!”, mentioneaza Ponta.

Citeste si: CRIN ANTONESCU a anuntat ca nu va mai candida la alegerile prezidentiale

PONTA adauga in postarea sa ca a crezut din toata inima ca ANTONESCU “putea sa fie un presedinte foarte bun al Romaniei, cu conditia sa pastreze cu orice pret USL si principiile sale fondatoare”. Premierul spera, insa, sa il reintalneasca pe CRIN ANTONESCU pe esichierul politic.

“In 2013, cand principalii sai sfatuitori au devenit domnii Rosca Stanescu, Gusa si Rares Bogdan, i-am spus de zeci de ori ca acesti “consilieri” il vor impinge incet si sigur pe drumul pe care doar Traian Basescu il dorea pentru Crin si pentru PNL, drumul distrugerii USL si al eliberarii spatiului pentru alte persoane care erau de mult pregatite si ‘acoperite’ in diverse laboratoare! Sunt suparat pe mine ca nu am avut destula energie, timp si rabdare sa-l conving de ceea ce acum este evident pentru toti! Nu simt niciun fel de resentiment fata de Crin, ii urez numai bine si sper sincer sa aiba puterea de a privi in urma cu alti ochi. Si daca va accepta ca are si el o vina pentru ce s-a intamplat inseamna ca ne vom reintalni candva din nou pe drumul lung si anevoios al politicii”, mai scrie presedintele PSD.

Citeste si: Cum comenteaza Norica Nicolai anuntul facut de Crin Antonescu

Presedintele PNL, CRIN ANTONESCU , a anuntat sambata intentia de a nu candida la alegerile prezidentiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizarii proiectului de unificare a fortelor de dreapta si in vederea desemnarii cat mai grabnic a unui candidat unic al dreptei la presedintia Romaniei.