PONTA: Rectificarea bugetara este POZITIVA, iar DREPTURILE CONSTITUTIONALE sunt acoperite

Rectificarea bugetara este una POZITIVA, iar DREPTURILE CONSTITUTIONALE fundamentale sunt acoperite inclusiv pentru 2016, a declarat premierul VICTOR PONTA, marti, la inceputul sedintei de Guvern.

“Vreau sa prezentam foarte clar principalele date ale rectificarii bugetare. Si, fiind toti ministrii prezenti, CINE E NEMULTUMIT SA ZICA ACUM, daca e cineva, daca nu, inteleg ca o vom pune in aplicare. (…) In primul rand este, in limbajul nu doar bugetar-fiscal, si in limbajul omului obisnuit, este o RECTIFICARE POZITIVA. Avem bani mai multi, cheltuieli mai mici decat au fost prevazute in Legea bugetului aprobata de Parlamentul Romaniei. Deci, oricum o intorci, oricum o faci, e pozitiva, caci sunt mai multi bani. Fiecare roman intelege daca are mai multi bani decat si-a planificat si a cheltuit mai putin, sigur, ca este o rectificare pozitiva”, a explicat premierul.

Potrivit acestuia, sunt asigurate “absolut toate DREPTURILE CONSTITUTIONALE FUNDAMENTALE — salarii, pensii, alocatii, ajutoare de somaj, disponibilizari”.

CITESTE SI: TEODOROVICI: Institutiile internationale au apreciat ca ramanem in TINTA DE DEFICIT 

“De trei ani si jumatate ne-am obisnuit ca e normal, dar sa nu uitam cand nu era normal si cand nu erau bani de pensii si salarii. Deci, pana pe 31 decembrie 2012, sigur, si dupa aceea, dar vorbim pe anul 2016 nu exista niciun fel de dificultate si de problema pentru drepturile fundamentale”, a spus Victor Ponta.

El a precizat ca principala alocare bugetara la aceasta rectificare se refera la “noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat si presedintele le-a promulgat”.

“Drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte, sunt de fapt reveniri in cele mai multe cazuri la ceea ce AU TAIAT ALTII IN 2010. Si ma refer aici la faptul ca alocam toti banii necesari, doamna ministru, nu va lipseste niciun leu, da, pentru plata ALOCATIILOR MARITE PENTRU COPII, pentru platile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de razboi, pentru fosti detinuti politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomati, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale. Astazi, cand vorbim, la trei ani de la preluarea guvernarii, nu mai exista nicio categorie, care a fost nedreptatita in 2010 — 2011, sa nu-si fi primit, practic, banii inapoi. Si sunt lucruri in plus pe care am putut sa le facem printr-o buna administrare”, a sustinut seful Executivului.

Sursa foto: adevarul