PONTA recunoaste LIPSA DE COMUNICARE cu SEFUL STATULUI pentru TURNEUL ARAB

Premierul VICTOR PONTA afirma ca problema aparuta intre el si presedintele Iohannis pe tema turneului in tarile arabe, pentru care presedintele i-a reprosat ca merge “de capul lui”, a rezultat dintr-o lipsa de comunicare, dar ca textul Constitutiei stabileste atributii de politica externa si pentru premier.

PONTA a sustinut ca procedura pentru vizite externe prevede ca ministrul de Externe discuta cu consilierul prezidential pe politica externa, de aici rezultand insa lipsa de comunicare directa intre el si presedinte.

Seful Guvernului a precizat totodata ca turneul sau in tarile arabe era pregatit de peste un an si ca au fost cerute date de la Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Informatii Externe.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: VICTOR PONTA a plecat in turneul din STATELE ARABE pe CONT PROPRIU

“A fost o lipsa de comunicare. Trebuia sa pun eu mana pe telefon. O mai buna comunicare nu strica nimanui”, a spus PONTA la Digi 24.

El a adaugat insa ca a vazut analisti care sustin ca atributiile de politica externa revin in totalitate presedintelui si a precizat ca textul Constitutiei stabileste clar atat rolul presedintelui, cat si pe cel al Guvernului.

CITESTE SI: PONTA, dupa modificarile la Codul Penal: Am vazut un singur lucru – MAJORITATE DE 88 la 20

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, vineri, ca premierul VICTOR PONTA a plecat ”pe cont propriu” in turneul pe care le-a efectuat in mai multe state arabe, si ca nu a discutat cu el in prealabil, adaugand ca acesta l-a informat cand a revenit in tara ca a avut ”niste discutii senzationale”.

Sursa foto www.realitatea.net