PONTA: Rezolutiile adoptate de CN al PSD sunt APLICABILE imediat, CORUPTII raman fara FUNCTII

MESAJ 1 MAI, VICTOR PONTA, ROMANIA, PREMIER ROMANIA, ROMANIA TARA MUNCITORILOR

Rezolutiile adoptate vineri de Consiliului National al PSD sunt aplicabile imediat, a precizat presedintele partidului, premierul Victor Ponta.

Consiliul National a adoptat trei rezolutii, toate produc efecte politice imediat. Si a adoptat si o hotarare care se refera la declansarea alegerilor in toate structurile noastre locale, tineret, femei, pensionari, in asa fel incat in luna noiembrie sa avem un congres la care sa participe toti reprezentantii legitimi ai structurilor noastre“, a precizat Ponta la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: CN AL PSD A VALIDAT CANDIDATURA ROVANEI PLUMB PENTRU FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ACESTUI FOR   

Potrivit acestuia, rezolutia referitoare la cei cu probleme de coruptie in PSD este una extrem de precisa.

“Avand in vedere ca imi apartine, am fost foarte atent la tot ce inseamna din punct de vedere nu doar politic, ci si juridic si, repet, din momentul adoptari sale de catre Consiliul National produce efecte politice, nu juridice, pentru ca noi nu suntem instante de judecata. Dar, asa cum dl Valcov, din pacate o spun, s-a retras din functia de ministru, daca va fi orice alta situatie din cele prevazute in rezolutia adoptata de consiliu, evident ca se va proceda in consecinta”, a completat presedintele PSD.

CITESTE SI: CONSILIUL NATIONAL AL PSD A DECIS: CONGRESUL VA AVEA LOC IN TOAMNA

Asadar, membrii de partid arestati preventiv in cazuri de coruptie isi pierd automat functia politica din PSD.

Totodata, membrii de partid trimisi in judecata in cazuri de coruptie isi pierd functia din care au fost numiti cu sprijinul PSD si sunt suspendati din functia politica in care au fost alesi.

Potrivit documentului, membrii de partid condamnati in prima instanta pentru fapte de coruptie isi pierd automat functia din partid si sunt suspendati din calitatea de membru de partid. Cei condamnati definitiv pentru fapte de coruptie isi pierd calitatea de membru al PSD.