PONTA: ROMANIA este un BASTION de SECURITATE intr-o REGIUNE COMPLICATA

Premierul VICTOR PONTA a declarat luni, in deschiderea SUMMIT-ului REGIONAL de SECURITATE CIBERNETICA, ca ROMANIA reprezinta un BASTION de SECURITATE intr-o regiune complicata, in care se duc razboaie dificile pe energie.

“In aceasta regiune complicata, in care ROMANIA reprezinta un BASTION de SECURITATE, de stabilitate, de predictibilitate, avem cateva razboaie pe care le ducem in acelasi timp. Din fericire, nu razboaie conventionale, asa cum din pacate se intampla in estul Ucrainei si in alte zone, dar razboaie la fel de dificile. Avem, in primul rand, un razboi pe energie si spuneam de multe ori ca principala arma a Federatiei Ruse in acest razboi nu o reprezinta avioanele sau tancurile sau rachetele, ci o reprezinta gazul si energia cu care pot santaja regiunea si Europa”, a afirmat VICTOR PONTA, la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste SECURITATEA CIBERNETICA, prim-ministrul VICTOR PONTA a precizat ca ATACURI CIBERNETICE au loc in fiecare minut, dar ca exista specialisti care reusesc sa le blocheze.

CITESTE SI:  SUMMIT-ul REGIONAL de SECURITATE CIBERNETICA a inceput la PALATUL PARLAMENTULUI 

“In fiecare minut, in fiecare secunda exista atacuri asupra sistemelor de date, asupra sistemelor tehnologice avansate, de comunicatii pe care niste oameni, pe care nu ii vedeti niciodata la televizor, despre care nu se scrie in presa, dar care exista (…) si reusesc sa le blocheze, oferindu-ne noua capacitatea de a folosi si internetul, si televiziunea, si sistemul de control al transporturilor aeriene si feroviare”, a sustinut VICTOR PONTA.

Premierul VICTOR PONTA a subliniat importanta parteneriatului dintre Romania si SUA pentru asigurarea SECURITATII CIBERNETICE.

“Sansa pe care o avem de a colabora si de a fi impreuna cu liderul mondial, si anume guvernul SUA, companiile din SUA, este o sansa uriasa pe care vrem sa o folosim la maximum. Ii asigur pe toti cei prezenti ca impreuna Statele Unite ale Americii — Romania (…) putem sa construim o lume mai sigura si un cadru in care dezvoltarea noastra de securitate, dar si economica sa nu traiasca in fiecare secunda sub amenintarea, sub pericolul unui atac cibernetic”, a adaugat VICTOR PONTA.

SUMMIT-ul REGIONAL de SECURITATE CIBERNETICA este organizat de Ministerul pentru Societatea Informationala, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti si are loc la Palatul Parlamentului.

Sursa foto: realitatea.net