PONTA: Romania nu este primita in Schengen din ratiuni ce tin de politica interna a unor state

VICTOR PONTA a sustinut la postul B1 TV ca nu i se pare corect ca Romania nu este primita in spatiul Schengen, dar i se face aceasta nedreptate din ratiuni ce tin de politica interna a unor state.

”Nu este corect ce se intampla cu Schengenul. Mereu e alta problema. Nu am renuntat la Schengen. Si Bulgaria a cerut scoaterea de pe agenda de saptamana trecuta. Spre deosebire de cote, aici e cu vot unanim. E vorba de acceptarea unei realitati, pe care eu o consider nedreapta.

Olanda in general e in fata. Sunt tari, Germania, Franta, care nu au avut o pozitie deschisa de a ne sprijini. Cred ca e o chestiune strict de politica interna: nu da bine (sa-i primesti pe romani)!. Am crezut si eu ca dupa alegerea lui Iohannis nu va mai fi o problema….

CITESTE SI: ROMANIA a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind aderarea la Schengen la Consiliul JAI

La fiecare sedinta JAI e pe ordinea de zi, dar mereu se amana pentru ca daca e un vot negativ se ia procedura de la capat. E decizia noastra de a cere amanarea pana cand nu vom fi sigura ca vom primi un vot unanim.

CITESTE SI: PONTA: In urmatoarea SEDINTA JAI se voteaza CONTRA ADERARII ROMANIEI LA SCHENGEN

Presedintele merge la Consiliul European. Trebuie sa fii un pic tembel sa spui ca din cauza mea nu suntem primiti. Din 2011 ne tot amana. Are legatura cu problema de pe scena politica si cu opinia publica si cu mass media din statele respective”, a declarat PONTA.

Sursa foto: realitatea