PONTA: ROMANIA risca sa PIARDA 3,3 miliarde de euro in urma ANCHETELOR pe FONDURI EUROPENE

Premierul VICTOR PONTA a spus vineri ca Romania risca sa piarda 3,3 miliarde de euro in urma anchetelor pe fonduri europene, informeaza B1 TV. 

“E prima data cand va spun, dar am cerut ministrului, am cerut tuturor institutiilor, pe 2007-2013 avem programe de 3,3 miliarde de euro care sunt blocate in urma diverselor anchete si pe care s-ar putea sa-i pierdem, daca nu reusim pana in decembrie sa avem rezultatul acestor anchete. Sa invatam din aceasta experienta dureroasa, 2007-2013, si in noul exercitiu sa nu mai avem niciun program blocat de anchete”, a afirmat VICTOR PONTA, de la Palatul Victoria.

CITESTE SI: Comisarul european CORINA CRETU a vorbit despre Programul Operational Infrastructura Mare

El a semnat vineri, la Palatul Victoria, impreuna cu comisarul european pentru politici regionale, CORINA CRETU, decizia de aprobare a Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. Programul cuprinde si Masterplanul de transporturi. 

CITESTE SI: COMISIA EUROPEANA a adoptat programul ROMANIEI pentru INFRASTRUCTURA 

“Sunt foarte bucuros ca tot ce va incepe astazi pe acest program se va realiza in continuare”, a spus PONTA, care a precizat ca vrea sa ramana in istorie ca “Guvernul care a deblocat fondurile europene si a semnea, in sfarsit, cele mai importante programe”.

Sursa foto www.adevarul.ro