Ponta: Romania se afla intr-o situatie privilegiata de siguranta, de raspuns credibil la orice fel de amenintare

Premierul Victor Ponta a declarat marti, in sedinta solemna a Parlamentului dedicata aniversarii a 10 ani de la aderarea tarii noastre la  Organizatia Tratatului Nord Atlantic, ca gratie aderarii la NATO si la Uniunea Europeana, Romania se afla “intr-o situatie privilegiata de siguranta si de raspuns eficient la orice fel de amenintare la adresa securitatii sale nationale”.

Ponta a subliniat ca acest obiectiv, alaturi de integrarea in Uniunea Europeana, sunt cele mai importante atinse de Romania in ultimii 25 de ani.

“Aderarea Romaniei la structurile Nord Atlantice si integrarea in Uniunea Europeana sunt doua obiective fundamentale, cele mai importante atinse de Romania in ultimii 25 de ani. Aici, sub cupola Parlamentului, este locul potrivit sa-i elogiem pe cei care au facut posibila aderarea Romaniei la NATO. In baza acestor elogieri, Romania se afla dupa 1989 intr-o situatie privilegiata de siguranta, de raspuns eficient si credibil la orice fel de amenintare la dresa securitatii sale nationale. Trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru a continua acest proiect fundamental. Multumesc tuturor partenerilor transatlantici, militarilor romani pentru ca in acesti 10 ani au dat dovada de devotament, unii au platit cu viata participarea la misiunile incredintate, merita multumirile noastre. Ma alatur multumirilor adresate Casei Regale pentru efortul de sprijinire a integrarii in NATO”, a spus premierul.

Vezi aici discursul lui Crin Antonescu sustinut in sedinta solemna a Parlamentului

Ponta a multumit partenerilor transatlantici si europeni pentru ca in urma cu 10 ani au avut incredere ca Romania poate fi un partener “capabil” si “serios”. Totodata, premierul a multumit militarilor romani aratand ca in ultimii 10 ani acestia au dat dovada de devotament, buna pregatire profesionala, curaj.