PONTA: ROMANIA si ceilalti membri UE din regiune trebuie sa sustinem parcursul Moldovei, Georgiei si Ucrainei

Premierul Romaniei VICTOR PONTA a sustinut duminica, la hotelul DELTA din Tulcea, o conferinta de presa la care au participat si o parte dintre premierii statelor din regiune care au fost prezenti la REUNIUNEA pe TEME INFORMALE desfasurata in perioada 20-22 iunie in DELTA DUNARII, informeaza Biroul de presa al Guvernului.

“Obiectul acestei REUNIUNI a fost simplu: sa discutam, cei care suntem in UE deja, cu cei care speram sa fie cat mai curand in UE despre experienta noastra. In primul rand, ROMANIA dar si ceilalti membri UE din regiune sustinem PARCURSUL EUROPEAN, democratic, al Moldovei, al Georgiei si al Ucrainei”, a spus premierul Romaniei.

“Romania sustine ca drumul european pentru Moldova, Georgia, Ucraina, Serbia, este drumul corect si noi facem tot ce tine de noi pentru a-i sprijini sa fie cat mai repede membri europeni”, a continuat VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA participa, in DELTA DUNARII, la o intalnire cu premierii din regiune 

“Nu am ratat ocazia sa le spun ca cel mai frumos loc din Europa este DELTA DUNARII. Nu stiu daca i-am convins venind, de dimineata, dintr-o excursie de pe o parte din canalele Deltei, sunt insa convins ca vor face mai departe, alaturi de mine, promovarea, publicitate pentru DELTA DUNARII si sper, cu voia lor, sa putem sa-i folosim in acest sens”, a spus VICTOR PONTA, dupa intalnirea cu premierii.

CITESTE SI: PONTA ii cere voie lui Basescu sa participe la reuniunea CE 

Guvernul a anuntat, sambata seara, ca premierul VICTOR PONTA se intalneste, in Delta Dunarii, cu omologii sai din Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia si Serbia, pentru o REUNIUNE in care discuta informal despre SUBIECTE de ACTUALITATE de pe agenda europeana si regionala, in special evolutiile din vecinatatea estica.

Sursa foto: jurnalul.ro