PONTA s-a intalnit cu liderii politici din KUWEIT: Am sa-i propun EMIRULUI un schimb de experienta

Premierul VICTOR PONTA s-a intalnit luni, in Kuweit City, cu presedintele Adunarii Nationale din Kuweit, Marzouq Al Ghanim, si a vizitat sediul Legislativului kuweitian.

VICTOR PONTA  a spus ca ii place cladirea si ca ar avea loc in ea si parlamentarii romani, tinand cont ca, in special iarna, costurile de intretinere ale Palatului Parlamentului sunt foarte ridicate. “Pe perioada de iarna, este cea mai scumpa cladire din lume. Credeti-ma, eu platesc facturile!”, i-a spus PONTA presedintelui Adunarii Nationale din KUWEIT.

CITESTE SI: PONTA, la Al-Jazeera: Este “absolut inacceptabil” sa-i respingem sau sa-i lasam sa moara pe mare pe imigrantii care vor sa ajunga in UE

In cursul vizitei in Parlament, premierul roman s-a asezat pe locul pe care sta de obicei premierul kuweitian. “O sa-i propun emirului un schimb de experienta de sase luni”, a glumit PONTA. Sefului Executivului de la Bucuresti i s-a prezentat si locul rezervat presei kuweitiene la dezbateri, prilej cu care VICTOR PONTA a povestit ca, in Parlamentul Romaniei, presa are acces pe peste tot.

La aceasta ora, premierul VICTOR PONTA are o intrevedere tete-a-tete cu omologul sau kuweitian Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, informeaza Agerpres.

CITESTE SI: PONTA, in ARABIA SAUDITA: Principala PROBLEMA este lipsa de PROMOVARE, am cam DISPARUT dupa 1990 

Premierul VICTOR PONTA a fost primit, luni, cu onoruri militare, la Palatul Seif din Kuweit City de catre omologul sau, seicul Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah. Seful Guvernului roman se afla intr-o vizita oficiala de o zi in KUWEIT, prima vizita la nivel de premier din ultimii 12 ani.

ROMANIA a stabilit relatii diplomatice la rang de ambasada cu Statul KUWEIT la 10 iunie 1963.

Sursa foto: gov.ro