PONTA, scrisoare catre Parlament: Basescu nu a cerut elemente de mandat pentru a participa la Consiliul European

Premierul Victor Ponta a transmis conducerii Senatului o adresa prin care informeaza ca presedintele Traian Basescu nu a solicitat Executivului elemente de mandat pentru participarea la reuniunea Consiliului European din 26-27 iunie.

Ponta mai arata ca, in aceste conditii, Guvernul este in masura sa informeze Parlamentul doar asupra agendei reuniunii, care va fi axata pe crestere economica, competitivitate, creare de locuri de munca, energie si schimbari climatice si pe definirea unor linii strategice pe aria de libertate, securitate, justitie.

Citeste si: INREGISTRARILE VIDEO cu Mircea Basescu, admise ca PROBE

Premierul mai precizeaza ca vor fi continuate, de asemenea, discutiile privind procesul de desemnare a viitorului leadership european si vor fi abordate aspecte legate de relatii externe, functie de evolutii.

Potrivit Legii 373 privind cooperarea dintre Guvern si Parlament in domeniul afacerilor europene, Executivul are obligatia de a transmite Parlamentului, cu minimum zece zile calendaristice inainte de reuniunea Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegatia Romaniei intentioneaza sa o prezinte la Consiliul European.

Citeste si: RECURSUL LUI MIRCEA BASESCU SE JUDECA VINERI

Victor Ponta mai precizeaza ca seful statului nu a informat asupra pozitiei pe care acesta a avut-o la reuniunile Consiliului European la care a participat.