Ponta se gandeste sa-l suspende pe Basescu in ultima zi de mandat

Premierul Victor Ponta a vorbit joi seara, la Antena 3, despre o suspendare simbolica a presedintelui Traian Basescu, in ultima zi de mandat la Cotroceni, declarandu-se convins ca acesta nu va dori sa plece pana pe 21 decembrie, cand expira cei cinci ani de mandat, situatie care ar duce la un conflict institutional. 

Premierul a fost intrebat daca lui Basescu i s-ar face acelasi lucru care i s-a facut presedintelui Cehiei – sa fie suspendat simbolic cu o zi inainte sa-si termine mandatul. “Nu e o idee rea”, a replicat Ponta.

“Dupa ce vom sti cine e noul presedinte al Romaniei, Basescu nu va dori sa plece pana pe 21 decembrie, cand expira cei cinci ani de mandat. Mi-e foarte greu de crezut ca Basescu va fi, cu exceptia alegerii Elenei Udrea ca presedinte, civilizat. In acea perioada s-ar putea sa avem niste conflicte institutionale. Nu vreau sa anticipez mai mult decat atat, dar stiu clientul, stiu cu cine avem de-a face si ne pregatim pentru acest lucru”, a adaugat Victor Ponta.

Motivul pentru care Victor Ponta nu va putea fi un presedinte liber

Totodata, el a lansat o serie de acuzatii la adresa presedintelui Traian Basescu, apreciind ca acesta “si-a pierdut controlul”, comparandu-l cu un piroman dupa care trebuie “sa umbli cu galeata”.

In opinia primului-ministru, “lumea e obosita de noua ani si jumatate de razboaie, aproape unul pe saptamana”, motiv pentru care menirea clasei politice acum este sa umble “cu galeata de apa dupa piroman, sa incercam sa stingem focul”.

“Presedintele nu se impaca cu ideea ca trebuie sa plece, ca i se termina mandatul”, a afirmat Victor Ponta, la Antena 3, iesirile la rampa ale presedintelui.

Citeste si: Basescu a fost reclamat la Parchet de 176 de parlamentari. Afla detalii

“Presedintele Basescu are un adversar inevitabil, timpul”, e de parere Victor Ponta, aceasta fiind explicatia sa pentru lucrurile pe care seful statului inainte nu le facea. Ponta a acuzat ca seful statului “si-a pierdut controlul”.

“Nu cred ca a fost nimic planuit. Nu-si poate stapani iritarea”, a mai declarat premierul despre comportamentul presedintelui din ultima vreme.

In ceea ce priveste Comisia Nana, seful Executivului e convins ca “va fi o lovitura din care nu-si va mai reveni”. In cazul achizitionarii terenului din Calarasi, premierul este convins ca a fost vorba de simpla lacomie.

Foto: Realitatea TV