Ponta se intalneste cu Papa Francisc: Merg cu un mesaj de prietenie din partea Romaniei

Victor Ponta a declarat, vineri la Roma, ca va merge la Papa Francisc cu un mesaj de prietenie din partea Romaniei si a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

“Sunt foarte onorat de faptul ca voi fi primit de catre Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune ganduri pe care i-l transmit in primul rand in numele Romaniei, in al doilea rand din partea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Daniel, cu care am discutat si care, de altfel, mi-a si dat un cadou pe care maine il voi prezenta Sanctitatii Sale”, a declarat premierul Romaniei.

Ponta a mai spus ca va multumi Suveranului Pontif pentru sprijinul oferit Bisericii Ortodoxe Romane si statului roman in Italia.

Citeste si: Ponta, dupa intalnirea cu omologul italian: Am discutat intr-un mod extrem de prietenesc relatiile dintre cele doua tari

“Ii voi multumi pentru faptul ca, in Italia, Biserica Ortodoxa poate sa foloseasca in buna pace si sprijinul necesar, lacasurile de cult pentru slujbele si pentru evenimentele religioase de care comunitatea romaneasca are atata nevoie si, de asemenea, sa-i garantez ca Romania este o tara in care toleranta, egalitatea celor care apartin diverselor culte si diverselor religii este garantata si ca toti credinciosii romano-catolici si greco-catolici din Romania se bucura de toate drepturile si de tot respectul din partea autoritatilor romane”, a declarat Victor Ponta.

Oficialul roman ii va darui Papei Francisc o icoana, cadou din partea Patriarhului Daniel. Ulterior, prim-ministrul a dezvaluit si care este cadoul pesonal pentru Suveranul Pontif: un tricou semnat de Gheorghe Hagi, din 1990.