PONTA se va INTALNI marti cu JUNKER la Strasbourg, dupa care va PLECA in mai multe TARI din GOLF

Premierul VICTOR PONTA are programata pentru marti o vizita la Strasbourg, unde se va intalni cu presedintele Comisiei Europene (CE), JEAN-CLAUDE JUNKER, dupa care isi va incepe turneul de o saptamana in mai multe tari din Orientul Mijlociu.

Premierul se va intalni la Strasbourg si cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, responsabil cu reglementarea, relatiile interinstitutionale, statul de drept si Carta Drepturilor Fundamentale, cu vicepresedintele pentru locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate, Jyrki Katainen, cu comisarul pentru justitie, consumatori si egalitatea de gen, Vera Jourova, si cu comisarul pentru concurenta, Margrethe Vestager.

Dupa discutiile de la Strasbourg, in perioada 29 aprilie – 5 mai, Ponta va face o vizita oficiala in mai multe state din zona Golfului, respectiv in Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite, unde va fi insotit de mai multi senatori, printre care Ilie Sarbu si Titus Corlatean.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Vom sustine REDUCEREA TVA pentru TOATA APA folosita de consumatorii casnici

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, solicitarea premierului Victor Ponta de a desemna cinci senatori”cu atributii in politica externa” pentru a-l insoti in vizita oficiala in Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite (EAU), Qatar si Kuweit.

Cei cinci senatori care vor alcatui delegatia Senatului pentru aceasta vizita sunt Ilie Sarbu, liderul Grupului parlamentar al PSD, Titus Corlatean, membru al Comisiei pentru Politica Externa, Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL, Dumitru Pelican, liderul Grupului parlamentar Liberal Conservator, si Pataki Csaba, secretarul Grupului parlamentar al UDMR.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Ii rog pe fostii colegi de la PNL sa nu blocheze REVIZUIREA CONSTITUTIEI

Deplasarea se va face cu o cursa speciala pusa la dispozitie de catre Guvernul Romaniei, iar Senatul va asigura banii de cazare si diurna pentru cei cinci senatori.