PONTA si-a lansat CANDIDATURA. Inundatiile si lupta anti Traian Basescu, argumentele liderului PSD

VICTOR PONTA si-a lansat, marti seara, CANDIDATURA pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE din noiembrie. Discursul premierului de la Craiova s-a bazat pe doua mari elemente: INUNDATIILE din Romania la care a participat activ si binecunoscuta lupta impotriva regimului TRAIAN BASESCU.

“Eram cu totii pregatiti ca azi sa imi lansez candidatura  pentru cea mai importanta functie a tarii. Eu mi-am lansat candidatura, putin mai devreme la Novaci, la Bengesti, alaturi de oameni care reprezinta Romania adevarata. Mi-am lansat candidatura alaturi de cativa eroi salvamontisti, alaturi de jandarmi, de polisti, cei care ii ajuta pe oameni la nevoie.

Stiti ca digurile nereparate de 60 ani, trebuie sa fie reparate de noi, fiecare roman are nevoie sa vada ca nu este abandonat.

Citeste si: Ponta, la Comandamentul de Urgenta: Nu a patit niciun om nimic. In Gorj e un dig de 40 de ani de care trebuie sa avem grija

Am convingerea ca in noiembrie o sa castigam. Am convingerea ca mandatul meu de presedinte va arata ca ziua de azi, cu probleme, alaturi de cei ca voi, care sunt alaturi de mine”, si-a inceput VICTOR PONTA discursul din cadrul Consiliului National al PSD.

Liderul social-democrat a reiterat ideea ca Romania trebuie sa se curete odata cu alegerile din acest final de an de orice urma a regimului Basescu.

“Imi doresc sa fiu presedintele romanilor, nu unul al Romaniei. Am avut un presedinte impotriva romanilor. Daca vom castiga, vreau ca presedintele sa fie al oamenilor. (…)

Citeste si: CATALIN PREDOIU: Ponta preda oficial stafeta BARONILOR o data cu lansarea candidaturii la presedintie

M-am nascut in Romania, nu imi imaginez o viata decat in Romania.

Cred ca pot sa fac mai mult pentru modernizarea statului roman. Am mers peste tot in aceasta tara, cu masina, cu trenul, cu avionul, unii zic ca si cu barca, dar am strans mana cu ei, ii cunosc foarte bine. (…)

 Pensia in comuna Nana este  de 100 euro, acolo cineva plateste o rata de 5000 euro. Trebuie sa indreptam aceste lucruri. (…)

 Palatul Cotroceni va avea nevoie de putin timp ca sa iasa spiritele rele de acolo”, a mai spus PONTA.

Prezidentiabilul PSD nu a uitat sa aminteasca si care va fi principalul sau obiectiv de politica externa, in cazul in care va ajunge la Cotroceni.

“Obiectivul de politica externa este acela de a face cat mai rapida integrarea Moldovei in UE.”

PONTA a anuntat ca va srijini, in continuare, Biserica, daca va ajunge presedinte.

“Trebuie sa sprijinim Biserica si culturile religioase. Am aratat tot respectul si sprijinul nu doar pentru BOR, ci si pentru celelalte culte, romano-catolicii si greco-catolicii, pentru protestanti, pentru musulmani, evrei pentru oricine. Romania este tara tuturor”, a mai spus premierul Romaniei.

Libertatea Justitiei a fost si ea prezenta in discursului lui VICTOR PONTA. O justitie pe care actualul prim-ministru vrea sa o scoata de sub “dictatura lui Basescu”. Modificarea Constitutiei se afla pe ordinea de zi a prezidentiabilului PSD.

“Mi-am propus sa scoatem Justitia de sub controlul lui Traian Basescu. (…) Nu cred ca presedintele Romaniei trebuie sa aiba cat mai multa putere. Voi sprijini modificarea Constitutiei Romaniei, asa cum a propus USL in 2013. O constitutie care sa stabileasca clar ce are de facut un premier, un presedinte, o Constitutie prin care sa evitam conflictele”, a mai declarat PONTA.

Primul ministru a anuntat si ce va face dupa lansarea candidaturii.

 “In aceasta seara ma intorc la Novaci, vreau sa fiu sigur ca oamenii sunt ajutati”, a explicat prezidentiabilul PSD.