Ponta si compania, maestrii greselilor de exprimare din Romania!

Oameni buni nu stiu ce sa mai cred atunci cand vine vorba de tara in care traim. De fapt, nu este vorba neaparat de tara, ci de oamenii care au in mainile lor destinele acesteia.

Fostul ministru conservator al IMM-urilor si Turismului, Maria Grapini, este extaziata si multumeste Divinitatii pentru ca jumatate dintre romani sufera de REUMATISM (n.red. cam asa se scrie corect doamna ministru, nu ROMATISM si nici REOMATISM!).

Doamna Grapini ce ar mai fi de adaugat? Stim, sunteti fosta olimpica la limba romana, insa nu ar fi mai bine sa ramaneti in lumea cifrelor si afacerilor acolo unde se pare ca va descurcati de minune? Sau poate sa va alegeti cu ceva mai multa grija colaboratorii care scriu in locul dumneavoastra pe retelele de socializare?

Nu trec nici macar 24 de ore si isi face aparitia, Ioana Petrescu, arma secreta a lui Victor Ponta de la ministerul Finantelor, care insfaca in manutele delicate ale domniei sale o bata si da cat poate ea de tare intr-o balta sustinand ca: „Este imbucurator ca romanii mananca paine si foarte multi oameni saraci consuma acest aliment!!!!”

Citeste si: Victor Ponta, premierul care nu vrea niciodata nimic 

Doamnisoara ministru tinem sa va reamintim ca in orice tara civilizata, painea (n.red. despre care avem dubii ca este un aliment, dar poate ii intrebati pe profesorii dumneavoastra de la Harvard!) si consumul ei reprezinta un veritabil indice al saraciei! Insa, noi ne bucuram ca aveti si dumneavoastra un motiv de mandrie!

Mergem mai departe si ne oprim asupra mesajului de felicitare transmis Romaniei de Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, cu ocazia aniversarii a unui deceniu de cand tara noastra a aderat la NATO.

Suntem siguri ca premierul Victor Ponta este singurul care nu se bucura deoarece, pentru el, celebrarea acestei aniversari a fost anul trecut (n.red. scrie negru pe alb in editorialul trimis de premier la Wall Street Journal ). La fel de siguri suntem si de faptul ca premierul s-a intrebat oare ce a apucat-o pe nebuna aia de la Casa Alba care le-a tras-o celor de la Uniunea Europeana (n.red. va aduceti aminte de acel “Fuck the EU!” de acum o luna nu-i asa?)  sa ne ureze numai de bine cu un an intarziere!

Ulterior, bulversat fiind, Victor Ponta s-a gandit ca este cazul sa aplice o reparatie financiara trasata de Curtea Constitutionala pe post de marinimie electorala. Da, despre recalcularea pensiilor este vorba, insa acest lucru nu se datoreaza bunavointei Cabinetului Ponta 3, ci unei decizii a magistratilor CCR care i-au declarat neconstitutionala Ordonanta de Urgenta 1 pe 2013, cand a gresit recalcularea indicilor de pensii.

P.S. Mai este necesar sa va reamintim ca actualul ministru al Culturii, Kelemen Hunor, nu stie si nici nu este interesat de Zilele Limbii si Culturii Nationale, asta in conditiile in care in privinta domniei sa este, oarecum, lesne de inteles motivul, pe cand la altii……

P.S.S. Cand sa ies, sa ma retrag, hop si EBA cu oistea in gard („ar fi o favoare mult prea mare pentru un partid care inca nu a trecut textul…aaa..testul electoral”)! Aoleu, ma scuzati ea este de la ceilalti!

Sursa foto: actmedia.eu