PONTA si TARICEANU s-au intalnit la Palatul Victoria. PLR vrea 4 PORTOFOLII, PREMIERUL ofera doar 2

Premierul Victor Ponta si presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit, marti dimineata, la sediul Guvernului de la Palatul Victoria, acolo unde cei doi discuta despre iminenta si masiva REMANIERE a Executivului, ceea ce ar insemna, automat, si cooptarea PLR-ului (n.red. partid care nu este inca inregistrat la Tribunal!) la guvernare.

UPDATE 14.10: ”Am vazut o stire care era total neadevarata, legata de buget si de coalitie, dar n-a cerut domnul Tariceanu nici 4 functii, nici ce anume functii, pur si simplu nu e adevarat. Categoric da, vor primi portofolii. Principiul de functionare al coalitiei il cunoasteti si ramane in vigoare, si anume, PC, UNPR si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, dar n-am discutat care anume pentru ca e total prematur”, a declarat Victor Ponta cu putin timp inainte sa participle la intalnirea cu liderii minoritatilor (n.red. mai putin UDMR care si-a anuntat iesirea de la Guvernare) de la Parlament.

UPDATE 13.00: Surse politice citate de postul B1 Tv afirma ca PLR va obtine doar doua dintre cele patru portofolii solicitate, in timp ce UNPR se va alege cu 2 portofolii, iar PC tot cu doua.

UPDATE: 12.30: “Vad diverse speculatii. Nu am facut niciun fel de negociere cu privire la posturi sau structura Guvernului. Am discutat cu premierul despre calendarul actiunilor care urmeaza sa fie derulate in legatura cu BUGETUL pe 2015: negocierea cu FMI, trimiterea Bugetului la Parlament, cateva zile ar trebui sa dureze dezbaterile in comisie si discutia in plen si aprobarea Bugetului. Ne-am propus ca in jurul datei de 20 decembrie aceste proceduri sa fie incheiate. Am trecut in revista subiectele politice importante, care fac parte din programul de guvernare. Este posibila o remaniere a Guvernului, dar mai important e sa discutam despre temele politice. Cele mai importante sunt proiectul de reviziuire a Constitutiei, regionalizarea, legile electorale“, a declarat Tariceanu la Palatul Parlamentului, la scurt timp dupa incheierea discutiilor cu Ponta.

Liderul Partidului National al Mediului (redenumit PLR), sustine ca nu s-a stabilit momentul intrarii la guvernare si nu s-au facut calcule in privinta portofoliilor. “O sa ne mai consultam. Trebuie sa tinem cont de prioritati”, a declarat Tariceanu. Fostul premier liberal a fost intrebat daca, pentru atingerea propriilor obiective, PLR va solicita ministere precum cel al Finantelor sau al Economiei. Raspunsul acestuia a fost la obiect si cat se poate de edificator: “Da.”

UPDATE 11.42: Potrivit unor surse politice citate de postul B1 Tv, Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat lui Victor Ponta patru PORTOFOLII, ministerele vizate fiind cele al Culturii, si Finantelor, unde este favorit Daniel Chitoiu, si la alegere Economiei sau Transporturilor si Educatiei sau Mediului.

Stire initiala.

In urma cu o saptamana, Ponta a declarat ca, imediat dupa adoptarea bugetului, va propune in cadrul coalitiei de guvernare o restructurare a Guvernului, “in asa fel incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri”.

CITESTE SI: LISTA MINISTRILOR care vor fi SCHIMBATI: IOANA PETRESCU este principala vizata 

In cursul zilei de astazi, Ponta se va mai intalni cu Grupul minoritatilor nationale, cu reprezentantii Grupului parlamentar liberal si conservator si va participa la sedinta grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a anuntat o REMANIERE GUVERNAMENTALA. PLR cooptat la GUVERNARE

Sursa foto: jurnalul.ro