PONTA: Suntem pe PRIMUL LOC in regiune la CRESTEREA BUGETARA, avem INCASARI de 2 miliarde de euro

Premierul Romaniei, VICTOR PONTA, a comentat criticile aduse de presedintele KLAUS IOHANNIS cu privire la politica Guvernului din ultima perioada.

Premierul a subliniat ca Romania a avut crestere economica, iar “marti, pe 2 iunie, voi avea in Parlament o prezentare a situatiei economice a tarii. Pe primul trimestru suntem pe primul loc in cresterea bugetara, avem incasari de 2 miliarde, cu aceasta luna, avem si o crestere semnificativa a investitiilor straine”.

CITESTE SI: PONTA: In cei trei ani de GUVERNARE social-democrata s-au CREAT 231.000 de noi LOCURI de MUNCA

Ponta a precizat ca de pe 1 iunie se va aplica TVA-ul de 9% pentru alimente, bauturi (cu exceptia celor alcoolice), destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor.

Despre scandalul Tariceanu, premierul este de parere ca “e un gest politic, presedintele nu poate schimba magistrati din functie. Primeste injuraturi de la PDL-istii pe care Tariceanu i-a numit ministri. Credeam ca nu ma mai uimeste nimic. E o batalie intre liberali si pedelisti”.

CITESTE SI: SENATUL a APROBAT modificarea TVA la 9% pentru ALIMENTE si BAUTURI NON-ALCOOLICE

Referitor la votul prin corespondenta, premierul a spus jurnalistilor prezenti ca “pe 5 iunie va propun sa stam la Parlament, sa asteptam motiunea, iar la 12 noaptea sa plecam acasa”. Despre motiunea de cenzura, Ponta spune ca “este o masura a opozitiei”.

Sursa foto www.romaniatv.net