PONTA: Suntem singura sau cea mai de succes poveste a FMI-ului. In alte tari, lucrurile nu au iesit asa de bine

Romania este “singura sau cea mai de succes poveste” a Fondului Monetar International, a afirmat marti premierul VICTOR PONTA, precizand ca este continuata colaborarea cu FMI , Banca Mondiala si Comisia Europeana pe lucruri importante, informeaza Agerpres. 

“Suntem singura sau cea mai de succes poveste a FMI-ului. In alte tari, lucrurile nu au iesit asa de bine”, a declarat premierul, intrebat daca reprezentantii FMI sunt nemultumiti de autoritatile de la Bucuresti.

Premierul a precizat ca autoritatile romane au ascultat, in mare parte, sfaturile reprezentantilor FMI, BM si CE. 

“In alte lucruri, de exemplu cu reducerea CAS cu cinci puncte procentuale anul trecut, ne-au zis sa nu. Am facut-o si e un lucru foarte bun. Reducerea TVA-ului la 9% (la alimente – n.r.) au zis sa nu. Am facut-o si a fost un lucru foarte bun. Deci, pana la urma, ideea e ca ei sunt niste oameni care dau o anumita analiza, iei ceea ce ti se pare bun, celelalte lucruri le decizi pe plan national”, a spus VICTOR PONTA. 

CITESTE SI: PONTA: RECTIFICAREA BUGETARA va fi una POZITIVA si ne va pastra in TINTELE STABILITE

“Saptamana viitoare o sa trimitem in Parlament pachetul de legi privind achizitiile publice, dupa aceea avem pachetul privind redeventele, avem partea de guvernanta corporatista a intreprinderilor cu capital integral de stat. Adica sunt lucruri importante pe care le discutam si cu FMI, si cu Banca Mondiala. Nu mai vorbesc de relatia cu Comisia Europeana care este zilnica, ca orice membru al Uniunii Europene”, mai declarat PONTA. 

CITESTE SI: VICTOR PONTA ESTE DE ACORD CU KLAUS IOHANNIS CAND VINE VORBA DE BUGETUL DE STAT PENTRU 2016

Premierul s-a intalnit marti cu delegatia Fondului Monetar International, condusa de Andrea Schaechter.

Sursa foto: observator