PONTA: Sustin PRELUAREA coordonarii Institutului CANTACUZINO de catre Universitatea ”Carol davila”

Premierul VICTOR PONTA anunta ca sustine preluarea coordonarii Institutului “Cantacuzino” de catre Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti si considera propunerea avansata recent de ministrul Educatiei in acest sens ca fiind “o solutie reala si pe termen lung”.

Am fost informat si sustin aceasta propunere. Poate fi o solutie reala si pe termen lung“, a scris premierul, luni, pe Twitter.

Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu, a transmis saptamana trecuta o scrisoare rectorului Universitatii “Carol Davila”, Ioanel Sinescu, in care-si exprima disponibilitatea de a identifica impreuna solutii in vederea deblocarii situatiei existente la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino”.

CITESTE SI: SOLUTIA propusa de ministrul SORIN CIMPEANU pentru DEBLOCAREA activitatii INSTITUTULUI “CANTACUZINO”

In acest sens, ministrul Educatiei i-a propus rectorului Ioanel Sinescu analizarea posibilitatii de a prelua coordonarea acestui institut.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, propunerea demnitarului tine cont de faptul ca UMF ”Carol Davila” ”beneficiaza de cei mai buni specialisti in domeniul de activitate al institutului, cadre didactice universitare cu recunoastere internationala, dar si de persoane cu experienta si rezultate remarcabile in ceea ce priveste managementul unitatilor si institutiilor din domeniul medical”.

CITESTE SI: PROTEST la COTROCENI: Angajatii INSTITUTULUI CANTACUZINO solicita ajutor pentru salvarea institutiei

 Sursa foto www.dcnews.ro