PONTA: Tarile care ne cer sa fim solidari in problema refugiatilor ne-au AMANAT cu aderarea la Schengen

Premierul VICTOR PONTA a transmis, pe pagina personala de Facebook, un mesaj in care afirma ca este de acord cu declaratia ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, si anume ca aderarea Romaniei la spatiul ‪Schengen ar intari frontierele Europei.

PONTA si-a intarit afirmatia precizand ca solidaritatea inseamna atat drepturi, cat si obligatii, iar tarile care ne cer acum sa fim solidare in problema refugiatilor sunt cele care ne-au amanat aderarea.

“Un mesaj cu care sunt de acord: aderarea Romaniei la spatiul ‪#‎Schengen ar intari frontierele Europei!

Acum poate se constata ce nedreptate s-a facut Romaniei cu Schengen. Solidaritatea inseamna atat drepturi, cat și obligatii. Tocmai tarile care acum ne cer sa fim solidari in problema refugiatilor sunt tarile care ne-au tot amanat cu aderarea la zona Schengen. Daca avem aceleasi obligatii cu celelalte tari, trebuie sa avem si aceleasi drepturi!”, a scris premierul luni pe site-ul de socializare.

CITESTE SI: UE va repartiza o COTA DE IMIGRANTI ROMANIEI mai mare decat a anuntat PONTA

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, duminica seara, in contextul crizei migrantilor, ca Romania a dovedit ca isi poate gestiona si intretine foarte bine frontierele externe, afirmand ca aderarea tarii noastre, inclusiv in acest context, nu ar face decat sa intareaca spatiul Schengen.

CITESTE SI: VICTOR PONTA A ANUNTAT CATI IMIGRANTI POATE GAZDUI ROMANIA

 Sursa foto ziuanews