PONTA: Taxe mai mici, legislatie clara si control puternic, combinatia ideala pentru o economie functionala

Un mediu de afaceri cu taxe mai mici, relaxare fiscala și un control mai puternic, sunt ingredientele esentiale pentru o economie functionala, este de parere premierul VICTOR PONTA.

“Combinatia ideala pentru o ‪#economie functionala si sustenabila: un mediu de afaceri cu taxe mai mici (relaxare fiscala), o legislatie clara (noul Cod fiscal), un control puternic si corect care elimina de pe piata evaziunea (ANAF si Directia Antifrauda)”, a scris premierul pe Facebook, in urma celei de-a 23-a editie a Topului National al firmelor private din Romania.

CITESTE SI: MINISTERUL FINANTELOR: Excedent bugetar de 0,87% din PIB, dupa primele 9 luni din 2015

Conform datelor publicate luni de Ministerul Finantelor Publice, executia bugetului general consolidat la sfarsitul primelor noua luni din 2015 s-a incheiat cu un excedent de 6,1 miliarde lei, respectiv 0,87% din PIB, fata de excedentul de 0,4 miliarde lei, respectiv 0,06% din PIB, inregistrat la aceeasi data in anul 2014, informeaza Agerpres.

Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 169,1 miliarde lei, reprezentand 24% din PIB, au fost cu 8,8% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar ca pondere in PIB cu 0,7 puncte procentuale.

Sursa foto: libertatea