VICTOR PONTA a anuntat MARIRI SALARIALE CU 25% pentru PERSONALUL din SISTEMUL MEDICAL. UPDATE

UPDATE 16.05 “Putem de la 1 octombrie anul acesta (…) sa aplicam o CRESTERE DE 25% LA SALARIUL ACTUAL pentru tot PERSONALUL DIN SISTEMUL MEDICAL”, a precizat premierul, care a adaugat ca impactul bugetar anual este in jur de 1,7 miliarde de lei, relateaza Agerpres.

UPDATE 14.15  Salariile medicilor ar putea fin MARITE CU 25% incepand din LUNA OCTOMBRIE, potrivit unor surse citate de B1 TV. 

Dupa ce a discutat cu medicii nemultumiti, ministrul Sanatatii, NIcolae Banicioiu, a mers la Guvern unde a discutat cu premierul si cu ministrul Finantelor. Prezenta la discutii a fost si Rovana Plumb, ministrul Muncii.

In urma discutiilor s-a ajuns la aceasta intelegere, privind MARIREA SALARIILOR DIN LUNA OCTOMBRIE cu 25%. Este solutia gasita dupa ce medicii au prostestat si au amenintat chiar cu greva generala in cazul in care nu se va gasi o solutie. 

Potrivit unor surse, ar fi programate si alte negocieri, premierul ar urma sa discute cu cei nemultumiti.

Premierul VICTOR PONTA, ministrului de Finante EUGEN TEODOROVICI si ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU se intalnesc marti pentru a discuta SITUATIA MEDICILOR DIN ROMANIA, anunta B1 TV.

Intalnirea va avea loc la Palatul Victoria, in jurul ore 12.00. In cadrul intalnirii, se vor discuta statulul merdicului in Romania si SALARIUL acestuia. Victor Ponta a ajuns la Palatul Victoria inca de la ora 11.00.

CITESTE SI: VESTI BUNE PENTRU ANGAJATII DIN SANATATE: PRIMA CRESTERE SALARIALA AR PUTEA FI FACUTA IN OCTOMBRIE

Ministerul Sanatatii a aprobat, in urma unei intalniri de luni cu reprezentantii medicilor, o MAJORARE SALARIALA de 10% care se va aplica din aceasta toamna, urmand ca celelalte trepte de majorare sa fie aplicate pana in 2017 si salariile sa fie majorate chiar si cu 70%.

Asta inseamna ca salariul unei asistente care este acum de 897 lei va fi majorat cu 10% din aceasta toamna si va depasi 900 lei, iar salariul unui medic primar care este acum de 3.300 lei va ajunge la 3.700 lei.

Sursa foto: bucurestifm